Srbija u Top 5: Mali informatičari opet zablistali

Autor:

U Bukureštu, na prestižnom međunarodnom takmičenju iz informatike za učenike srednjih škola RMI - Master of Informatics, đaci Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su četiri medalje.

4
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek Ilustracija

Tačnije, svaki član ekipe te gimnazije osvojio je medalju: srebrnu Mladen Puzić, a bronzane Lazar Korsić, Marko Ćićović i Jovan Bengin.

NARAVNO ZLATNI:Mali matematičari prvi u Kazahstanu

Vođa ekipe je bila Jelena Hadži-Purić sa Matematičkog fakulteta u Beogradu, a đaci Matematičke gimnazije su tako nastavili da nižu izuzetne uspehe imajući u vidu da se peti put takmiče na ovom međunarodnom takmičenju.

Hoće na Kembridž, pa da bude nastavnik u Srbiji

Na takmičenju koje je od 10. do 13. oktobra održano u Bukureštu, učestvovala su 104 takmičara, koji su tokom dva takmičarska dana rešavali po 3 zadatka, po pravilima Međunarodne olimpijade iz informatike.

Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije u pismu upućenom medijima, čestitao je svim učenicima, ali i njihovim roditeljima i profesorima, te zahvalio Telekomu Srbija koji je finansijski pomogao da tim te gimnazije opet bude među top pet zemalja Evrope u takmičarskom programiranju.

Povezano

Sve vesti