mondo.rs

Advokat Napolija: Zvezda bi mogla da nastrada

Autor:

I u Napoliju pomno prate slučaj PSŽ - Crvena zvezda. Advokat italijanskog kluba smatra da bi Zvezda mogla da bude u velikom problemu.

122
A- A A+
crvena zvezda, liga šampiona, uefa Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Informaciju koju je pre dva dana plasirao ugledni francuski "Lekip" (L'Equipe) i koja se raširila celim svetom o tome da je navodno "jedan od čelnika Zvezde želeo da uplati čak 5 miliona evra na poraz svog tima od pet golova razlike" u meču 2. kola Lige šampiona protiv Pari Sen-Žermena, pomno se analizira i u Napulju.

Napoli je u grupi sa PSŽ-om i Crvenom zvezdom logično je zainteresovan za ovaj slučaj, koji se pojavio u svim evropskim i svetskim medijima, a advokat ovog italijanskog kluba smatra da je Zvezda ta koja bi trebalo da se plaši.

"PSŽ je u minornom problemu, gotovo da i ne postoji. Sa druge strane, međutim, srpski tim ima mnogo više razloga za bojazan. Ako istraga UEFA pokaže da je tu bilo nečega sumnjivog, onda stvarno ne vidim kako bi Zvezda mogla da izbegne drastičnu kaznu. Minimum minimuma je da bude izbačena iz takmičenja, a moguće je da će uz to, kazna biti još drastičnija, a mogla bi i da bude zabrana (igranja u evropskim takmičenjima)", izjavio je Matija Grasani, pravni zastupnik Napolija za dnevnik "Matino" (Il Mattino).

Istraga o ovom slučaju, a mediji su objavili da su i francusko Tužilaštvo, kao i UEFA već pokrenuli postupak, trebalo da pokaže da li je zaista bilo nedozvoljenih radnji o čemu je pisao "Lekip", a potom i još neki evropski mediji (poput španske "Marke"), a ako se pokaže da jeste koji je to čelnik Zvezde probao da uplati čak 5 miliona evra na poraz svog tima.

Zvezda je, u međuvremenu, odbacila ove optužbe i odlučila da angažuje tim advokata koji će analizirati pravne mogućnosti za tužbu protiv "Lekipa" i zaštitu kluba.

Treba sačekati ishod istrage.

Povezano

Sve vesti