MONDO/Beta

Bolta zovu na doping test: Zašto? Nisam još fudbaler...

Autor:

"Kako je moguće da ću biti testiran? Nisam čak ni profesionalni fudbaler. Ozbiljno... ", napisao je slavni atletičar na Instagram profilu.

Najbolji sprinter svih vremena Usein Bolt rekao je danas da ne razume zašto mora da dostavi uzorke za doping test jer, kako je istakao, još nije profesionalni fudbaler.

Bolt je prošle nedelje prvi put počeo utakmicu za australijski fudbalski klub Sentral Koust Mariners. Marinersi su igrali prijateljski meč protiv Makartur Saut Vest Junajteda, pobedili su ubedljivih 4:0, a Bolt je dva puta zatresao mrežu protivnika.

VIDEO: BOLTOV GOL KOJI JE OBIŠAO PLANETU

Uprkos tome što još nije potpisao profesionalni ugovor, Bolt je dobio obaveštenje od Antidoping agencije Australije da mora da dostavi uzorke urina i krvi.

"Dakle, povukao sam se iz atletike u pokušaju da postanem fudbaler, ali pazite sad ovo - kako je moguće da ću biti testiran? Nisam čak ni profesionalni fudbaler. Ozbiljno... Pitao sam ženu zašto treba da se testiram kad još nisam ni potpisao za klub, a ona mi odgovorila da sam elitni sportista i da moram. U redu onda", napisao je Bolt na svom Instagram profilu.

Bolt je prošle godine završio bogatu atletsku karijeru i tada je rekao da želi da se profesionalno bavi fudbalom. On je, pre Sentral Koust Marinersa, trenirao sa fudbalerima Borusije iz Dortmunda, u južnoafričkom klubu Sandauns i norveškom Stromsgodestu.

Povezano

Sve vesti