Sautgejt: Kvalitet i hrabrost

"Znali smo da nećemo ništa postići ako se budemo branili svih 90 minuta protiv Španije, pa smo morali da budemo hrabri sa loptom", poručio selektor Engleske posle pobede 3:2 u Sevilji, u Ligi nacija.

Engleska je u Sevilji pobedila Španiju rezultatom 3:2 i ostvarila prvu pobedu u Ligi nacija.

Ekipa Gerija Sautgejta posle prvog poluvremena imala je visoku prednost, jer je uspela Špancima da da tri gola, što se nikada ranije nije dogodilo na njihovom terenu u nekoj takmičarskoj utakmici.

"Izuzetno sam ponosan, pošto su moji fudbaleri igrali hrabro. Znali smo da nećemo ništa postići ako se budemo branili svih 90 minuta, pa smo morali da budemo hrabri sa loptom. Takođe, znamo i koliku opasnost naši napadači predstavljaju, morali su da veruju u sebe, ali morali smo i da im dodajemo lopte. U pojedinim trenucima smo rizikovali da izgubimo loptu pred našim golom, ali kada smo se oslobodili njihovog presinga, ozbiljno smo pretili iz kontranapada", rekao je Sautgejt britanskim medijima.

"Kvalitet igre i hrabrost mojih igrača me najviše raduju", dodao je engleski selektor.

Engleska sada ima četiri boda u Grupi G, u Ligi A, dok je Španija na čelu tabele sa šest bodova.

Dvostruki strelac za Engleze bio je Rahim Sterling, koji je prekinuo niz od 1.102 dana bez gola za reprezentaciju, a pogodak je postigao i Markus Rašford.

"Ne zaslužujem ja pohvale", rekao je Sautgejt o Sterlingu. "Jedino što smo rekli posle prvog gola je da će verovatno postići još jedan i to je uspeo da uradi prilično brzo. Srećan sam zbog njega, iskoristio je šanse, ali je generalno dobro odigrao celu utakmicu", naveo je selektor Engleske.

Povezano

Sve vesti