mondo.rs

NOVA serija na RTS: Omaž Peci Ejdusu i Mileni Dravić

Autor:

Komad "Delirijum tremens", koji se izvodio u Beogradskom dramskom pozorištu, pisac i reditelj Goran Marković adaptirao je za televiziju.

NOVA serija na RTS: Omaž Peci Ejdusu i Mileni Dravić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U produkciji Radio- televizije Srbije snima se serija "Delirijum tremens". Priča o glumcu Dagiju, postaće mini serija sa četiri epizode.

"Pohvalio bih RTS što repriziraju serije!" (ANKETA)

Dramatične sudbine onih zauvek inficiranih pozorištem i glumom, inspirisale su Gorana Markovića da napiše "Delirijum tremens". Priča prati poznatog glumca Dagija, igra ga Tihomir Stanić, koji se iznenada razboli i u bolnici, uz pomoć psihodrame, kreće u potragu za sopstvenim identitetom.

Uloge tumače i Anita Mančić, Igor Đorđević, Maša Dakić, Miodrag Krstović, Nada Šargin, dok Dagijevu suprugu igra Gorica Popović.

Gledaoci, mirno! Počinje nova sezona "Vojne akademije"!

"Ova mini serija je svojevrstan omaž glumcima i glumačkoj profesiji. Vrlo je dirljivo i posebno to što seriju snimamo u ovom trenutku, jer je ovo bila Pecina uloga . Eto i Milena Dravić više nije sa nama, pa sve to daje ovoj priči nekakav dodatan sloj", kaže za MONDO glumica Maša Dakić.

U intervjuu iz 2005. godine za "Novosti" legendarni Predrag Ejdus je ovako govorio o predstavi koja je danas pretočena u mini-seriju.

"U suštini, to je univerzalna priča o tome koliko gluma i pozorište mogu biti opasni za psihičko i fizičko zdravlje glumca. S druge strane, u vremenu u kojem živimo, kada se mnoge stvari gledaju veoma interno, ova drama ima isceliteljski kraj - što je neobično. Dakle, neka nada postoji, moguća je individualna katarza"

 Reditelj Goran Marković se glumom kao temom bavio i u "Malim tajnama", "Govornim manama" i "Turneji". Ovog puta, videćemo kako gluma izgleda kao bolest zavisnosti.

"Priča je višeslojna u svakom smislu i nadam se da će svako, kroz tu psihodramu koja prožima, uspeti da pronađe neku svoju ulogu", kaže Dakićeva za MONDO.

Serija "Delirijum tremens" snimaće se na dvadesetak lokacija do kraja oktobra.

MONDO je uspeo da zabeleži i par kadrova sa snimanja u Vojnomedicinskom centru na Karaburmi.

Izvor: MONDO

Nova RTS serija - upoznajte likove! (VIDEO)

Izvor: MONDO

"Koreni"- serija koja će ostaviti trag (FOTO, VIDEO)

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.