mondo.rs

"Orlići" sačuvali "municiju" za EURO, ko nas čeka tamo?

Autor:

Selektor Goran Đorović poručuje da ako želimo da budemo šampioni i ne treba da mislimo o tome koga treba izbeći na žrebu.

"Orlići" sačuvali "municiju" za EURO, ko nas čeka tamo? Foto: MN Press

Ponovo "nula" u Novom Sadu!

Kao i u petak protiv Austrije, "orlići" su bez golova remizirali i sa Jermenijom (0:0) - u utakmici bez takmičarskog značaja -pošto se Srbija ranije kvalifikovala za Evropsko prvenstvo 2019. u Italiji i San Marinu.

Goran Đorović je "izmešao" tim i šansu dao igračima koji su ređe igrali, a uprkos brojnim šansama na ponovo lošem terenu na "Karađorđu" - publika nije videla golove.

U prvom poluvremenu se istakao Igor Zlatanović koji je u tri situacije ugrozio Avagjana, ali je jermenski golman izlazio na kraj s njegovim udarcima, dok su u finišu utakmice Luka Jović i Ivan Šaponjić propustili po veliku priliku.

Srbija sa 26 osvojenih bodova završava takmičenje s četiri više od drugoplasirane Austrije koja će svoju šansu za učešće pokušati da ostvari kroz baraž.

"Nema izbegavanja, to je skup najboljih selekcija. Ako hoćemo da budemo šampioni - ne možemo da mislimo na to", kazao je selektor Goran Đorović za TV Arena Sport posle meča uz čestitke svojim igračima na plasmanu.

SRBIJA:
Rosić - Gajić, Stevanović (od 46. Lambulić), Ćalasan, Terzić - Đorđević, Mesarović, Ilić - Adžić, Zlatanović (od 83. S. Jovanović) i Šaponjić (od 67. Jović).

JERMENIJA: Avagjan - Terterjan, Nazarjan, Kartašjan, R. Hakobjan (od 81. Melkonjan) - Hajrapetjan, Margarjan, H. Hakobjan (od 63. Nadirjan) - Pogosjan (od 73. Sargsjan), Araklejan i Agjekjan.


Žreb se održava 23. novembra u Bolonji i izvesno je da ćemo biti u trećem šeširu.

Za sada su se na Evropsko prvenstvo za mlade igrače, koje se naredne godine održava u Italiji i San Marinu, direktno plasirali i Španija, Hrvatska, Danska, Engleska, Nemačka, Francuska i domaćin Italija, dok će kasnije večeras još dve selekcije direktno potvrditi svoj plasman.

Učešće na EP će kroz baraž ostvariti i još četiri reprezentacije.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

Povezano

Sve vesti