Najteža godina fudbalske reprezentacije Nemačke

Autor:

"Di Manšaft" beleži najlošije rezultate u istoriji.

27. mart: Nemačka - Brazil 0:1
2. jun: Austrija - Nemačka 2:1
17. jun: Nemačka - Meksiko 0:1
27. jun: Južna Koreja - Nemačka 2:0
13. oktobar: Holandija - Nemačka 3:0
16. oktobar: Francuska - Nemačka 2:1

Kalendarska 2018. godina ostaće zbog ovih rezultata upamćena kao najlošija u istoriji nemačke reprezentacije, koja je dočekala januar kao svetski šampion.

U pripremi za Svetsko prvenstvo "pala" su prva dva poraza, naredna dva dogodila su se na Mundijalu, a poslednja dva u Ligi nacija, zaključno sa neuspehom u utorak, protiv aktuelnih svetskih vladara.

Iako "panceri" na gostovanju Francuskoj nisu ostavili loš utisak kao u Holandiji, ipak su se vratili kući bez ijednog boda i sa prvim "vezanim" takmičarskim porazima u 21. veku. Tačnije, od 2000. godine.

Posledica toga je da Nemci sa jednim poena iz tri kola moraju da strepe za ostanak u Grupi 1 i da će 19. novembra morati da pobede Holandiju ako ne žele selidbu u Grupu 2, gde su sada Belgija, Švajcarska i Island."Naravno da smo razočarani, ali posmatrajući širu sliku, pokazali smo da smo bili ravnopravni svetskom šampionu. Nismo nagrađeni za hrabar nastup", rekao je selektor Joakim Lev posle poraza, a njegovu ocenu podelio je i predsednik fudbalskog saveza, Rajnhart Grindel, porukom da "može da izvuče pozitivne zaključke iz neuspeha".

Onima koji Ligi nacija ne daju najviši značaj, vredeće podatak da Nemačka u ovom trenutku nije među nosiocima pred žreb za kvalifikacije za EURO 2020. Ta ceremonija biće održana 2. decembra u Dablinu, a Nemci su trenutno 11. na listi i nisu sigurni da će "upasti" u prvi šešir.

Teški dani i teška godina za četvorostrukog šampiona sveta.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

Povezano

Sve vesti