MONDO/Beta

Borba za medalje: Srbija u Jokohami

Autor:

Srpske odbojkašice doputovale u Jokohamu, gde će se boriti za medalju na Svetskom prvenstvu.

Na redu je Holandija...

Ženska odbojkašku reprezentaciju Srbije u petak na Svetskom prvenstvu u Japanu čeka najvažniji meč, posle kojeg će biti poznato da li je tim Zorana Terzića obezbedio medalju ili će se za nju boriti u "malom finalu". Srbija je danas doputovala u Jokohamu, gde će se u polufinalu sastati sa Holandijom.

"Ovo je ono za šta smo vredno radili prethodnih par meseci i ono što smo priželjkivali. Holandija je ozbiljan protivnik, ali imamo spremnu taktiku. Ulog je prevelik. Čuvale smo energiju za ovo što predstoji", rekla je Maja Ognjenović u Jokohami.

Srbija će igrati protiv Holandije u petak od 6.40 u polufinalu Svetskog prvenstva u Japanu.

"Holandija je jedna od najboljih ekipa na prvenstvu, što je dokazala svojom igrom. Bili su bez greške i izbacili veliku Ameriku iz trke za medalju", kazala je Maja Ognjenović.

Idemo, devojke: Za finale SP sa Holandijom

Njena saigračica Brankica Mihajlović je rekla je da nema smisla razmišljati o finalu već da se samo treba koncentrisati na Holandiju.

"Holandija igra zaista kvalitetnu odbojku i biće maksimalno koncentrisane i motivisane. Mi želimo da igramo finale. Biće teško, kako nama, tako njima. Sve što je bilo se zaboravlja i pada u vodu. Verujem da možemo najbolje moguće da se spremimo", rekla je Brankica Mihajlović.

Silvija Popović je kazala da nije potrebno govoriti o motivima.

"Ne treba mnogo govoriti o motivima. Priželjkujemo dobru utakmicu. Dobro poznajemo protivnika i treba iskoristiti mane koje imaju. Ne smemo da im dozvolimo da nametnu svoju igru. Nadam se dobrom rezultatu", kazala je Popovićeva.

Drugi polufinalni duel između Kine i Italije igraće se u petak od 9.10.

Povezano

Sve vesti