• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojin Lazarević direktor Al Dahre Irig, vlasnika PKB-a

Izvor Beta

Biznismen Vojin Lazarević postavljen je za novog direktora firme Al Dahra, registrovane u Irigu koja je kupila Poljoprivrednu korporaciju "Beograd" (PKB).

 Vojin Lazarević vodi Al Dahru i PKB Izvor: MONDO/Tamara Sekulović
Ilustracija
Izvor: MONDO/Tamara Sekulović


Portal Insajder je preneo da je Al Dahra iz Iriga, čija je matična kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao jedini ponuđač na tenderu za privatizaciju PKB-a kupila je imovinu tog kombinata za oko 105 miliona evra, što je tek malo više od polovine njegove procenjene vrednosti.

Prema informacijama koje je Insajder dobio od Ministarstva privrede, ugovor o prodaji PKB-a još nije stupio na snagu, ali, kako se navodi, zaposleni u tom kombinatu tvrde da je Lazarević došao u firmu još pre deset dana kao deo novog menadžmenta.

Al Dahra Irig je, prema pisanju Insajdera, osnovana sa 100 dinara 26. marta 2018. godine, a do 23. avgusta zvala se Al Dahra Balkans.

Pre Lazarevića na mestu direktora bila je, prema pisanju Insajdera, Jelena Sandić, do tada potpuno nepoznata u svetu biznisa.

Vojin Lazarević prodao pola firme Al Dahri

Kako je podsetio Insajder, saradnja Vojina Lazarevića i Al Dahre zvanično je počela još 2014. kada je Al Dahra kupila 51 odsto Lazarevićeve firme Rudnap Agrar.

"To je bila njihova prva investicija u Srbiji, nakon što su bez objašnjenja odustali od kupovine osam poljoprivrednih kombinata i višemilionskih investicija koje su predstavnici države najavljivali", navodi portal.

Tadašnji ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić je 2013. s predstavnicima Al Dahre potpisao i predugovor o ulaganju u poljoprivredu, ali on nikada nije raelizovan. Umesto posla s državom, Al Dahra je prvo kupila većinski paket Rudnapa, a 2015. godine postala je i stopostotni vlasnik te firme.

Iako je prodao celokupan kapital u kompaniji, Lazarević je do avgusta ove godine bio član Nadzornog odbora Rudnapa, odnosno firme koju su arapski investitori preimenovali u Al Dahra Rudnap.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pravi

Nastavlja se borba protiv korupcije, kriminala i tajkuna, al za malo!

mali mrav

Ne znam dal je sitina da su u obaveze da samo 3 godine ce morati da se bave privredom i ostalo,a posle mogu sa zemljistem da rade sta hoce. :P Ili kako ja to gledam,u narednim decenijama Beograd ima da se gradi i sire (zgrade,i ostalo) kao sto je gradjen NBG pre 50 godina. Umesto danasnjih polja zita i cega sve ostalo ima da nikne betonska dzungla. :(

Zoran bl

105 milona evra je malo vise od polovine procenjene vrednosti. Znaci prodaj po bilo kojoj ceni,samo da se proda. Mislim da smo jedina drzava koja prodaje sopstvene oranice i zemlju arapima. Ali neka,to je napredno.....

special image