UEFA otvara istragu o incidentima na PSŽ - Zvezda

Autor:

U Nionu doneta odluka da bude pokrenut postupak u vezi sa incidentima na utakmici 2. kola Lige šampiona Pari Sen Žermen - Crvena zvezda.

10
A- A A+

Telo UEFA koje se bavi "diciplinovanjem" klubova i njihovih navijača oddržalo je danas sednicu u vezi sa dešavanjima na i oko utakmice Pari Sen Žermen - Crvena zvezda.

Jedna od odluka je da bude imenovan Uefin etički i disciplinski inspektor koji će sprovesti istragu "u vezi sa incidentima" prijavljenim na utakmici PSŽ - Crvena zvezda odigranoj 3. oktobra u Parizu (rezultat 6:1).

U odluci se precizira da je reč o incidentima u koje su bili umešani navijači, objavljeno je na sajtu UEFA.

Posle utakmice bilo je sukoba navijača, a najveći incident zabeležen je ispred jednog pariskog restorana kada je grupa huligana, pristalica PSŽ napalo grupu simpatizera Crvene zvezde.

Vučić: Ko je napadao srpske navijače u Parizu?

PSŽ se tereti da su njegovi navijači upotrebljavali pirotehniku, da je bilo "nereda u publici", za kasniji početak utakmice od predviđenog termina i zbog neadekvatnog ponašanja zvaničnika kluba.

Zvezda je pod lupom zbog "nereda" i "nedozvoljenih pesama", ali je za sada prošla bez kazne.

Takođe, doneta je odluka da PSŽ bude kažnjen sa 20.000 evra zbog kašnjenja početka utakmice, a trener Parižana Tomas Tuhel je upozoren da ubuduće bude tačan.

Povezano

Sve vesti