• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozorišni Kustendorf u novembru

Izvor mondo.rs

Treći pozorišni festival Emira Kusturice biće održan na Mećavniku.

 Kustendorf pozorišni festival Mećavnik Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Treci Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održace se 2. i 3. novembra na Mecavniku.

U želji za preispitivanjem granica izmedu pozorišta i filma i postavljanjem pitanja da li one uopšte postoje, odluceno je da slogan treceg po redu Jesenjeg pozorišnog festivala bude "Pozorišni Kustendorf". Ali ne samo zbog toga. Ove godine festival u studentskom takmicarskom programu, a po uzoru na svog starijeg brata Kustendorf, postaje internacionalan, što ce i nastaviti da bude u godinama koje dolaze.

Takode, Mecavnik ce ugostiti i ansambl NP Sombor sa predstavom "Kad bi Sombor bio Holivud" radenom u stilu nemog filma kao i predstavu BDP-a "Crna kutija" inspirisanu velikim italijanskim filmskim hitom "Savršeni stranci".

Emir Kusturica, osnivac festivala, održace radionicu na temu filma i pozorišta, buduci da se više nego uspešno bavio i jednim i drugim medijem.

U takmicarskom programu ove godine bice cetiri predstave, tri sa akademija iz Srbije i jednom iz Rusije koje se bore za nagradu "Zlatni list". Državna pozorišna akademija iz Jaroslava, Rusije takmicice se sa predstavom "Slon", Aleksandra Kopkova, Akademija umetnosti Beograd sa predstavom "Mamu mu je*em ko je prvi poceo", Dejana Dukovskog, Fakultet dramskih umetnosti Beograd odigrace "Pošto gvožde", Bertolda Brehta dok ce se Akademija umetnosti u Novom Sadu predstaviti komadom "Dok cekamo Godoa", po kultnoj drami Semjuela Beketa.

Selekcija festivala poverena je nagradivanom reditelju Milanu Neškovicu koji iza sebe ima više uspešnih predstava na scenama najeminentnijih pozorišta u Srbiji i šire.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE