Muškarci se žale: Zašto je "loše" biti muško

Autor:

Prilično često se govori o tome sa kojim se lošim stvarima suočavaju žene samo zbog toga što su žene. Red je da čujemo i šta na tu temu kažu muškarci.

"Zašto je loše biti žena, o tome raspravljamo često - a šta je sa vama, dragi muškarci", upitala je na Twitteru Kejtlin Moren, autorka knjiga koje obrađuju teme šta znači biti žensko.

"Muškarci. Muškarci na Twitteru. Zašto je loše biti muško", upitala ih je i ubrzo dobila više od desetine hiljada "lajkova", ali i mnoštvo odgovora.

Komentari, a mnoge od njih je Morenova ritvitovala, bacili su svetlo na toksični maskulinitet, koji diktira da muškarci moraju da budu jaki, emocionalno i fizički.

"Jedna od loših strana je ta što smo užasno loši u tome da pričamo o lošim stranama", odgovorio je Met Hejt, autor knjige Reasons to stay alive.

Jedan muškarac je napisao da "nemamo sa kim da razgovaramo".

"Odlazak psihijatru je skup i na to se u društvu loše gleda, prijatelji te ne shvataju ozbiljno osim ako nešto STVARNO nije u redu, i teško je verovati ljudima kada je reč o nekim osetljivijim temama. To je verovatno razlog zašto toliko ljudi pije".

Drugi su govorili o tome da se seksualna moć muškaraca prikazuje u potpuno pogrešnom svetlu i da se "od njih očekuje da mogu seksualno da funkcionišu 24 sata dnevno, i da uvek budu ti koji prave prvi korak u svemu". Ipak, dodao je da u poređenju sa seksualnim očekivanjima koji su postavljeni pred žene, ovi problemi su "jedva vredni pomena".

Morenova je odgovorila na ovaj tvit, dodajući da smatra da je to ipak značajan problem.

"Mislim da je to veliki problem, takođe – da imamo ljude koji su zaduženi za seks, a to je 'posao' za dve osobe".

I žene su odgovorile na ovaj komentar, poručujući da njihovi muževi i prijatelji ne smeju prijateljski da se ponašaju prema deci u parku, zbog straha da će nekome to izgledati sumnjivo.

"Da, koliko je UŽASNO što moraju da se izoluju od žena i dece zbog nekoliko groznih muškaraca", dodaje je Morenova.

Šta vi kažete, sa kojim lošim stvarima se muškarci suočavaju samo zato što su muškarci?

Povezano

Sve vesti