MONDO/Beta

DSS: Skandalozna odluka makedonske Skupštine

Autor:

Demokratska stranka Srbije je danas saopštila da reakcije evropskih funkcionera na odluku Skupštine Makedonije za pristupanje ustavnim izmenama u skladu s dogovorom s Grčkom "potvrđuju potpuni slom sistema vrednosti EU".

15
A- A A+

DSS smatra da je odluka o početku procesa za promenu Ustava Makedonije radi izmene naziva države, u suprotnosti sa "voljom ogromne većine građana izraženoj na referendumu", i da predstavlja upozorenje da "evropski put neke države predstavlja put u neslobodu, nepravdu i nejednakost".

MAKEDONIJA MENJA IME! Izglasane ustavne promene

"Evropski komesar za proširenje Johanes Han veoma dobro zna da je skupštinska većina obezbeđena korumpiranjem nekolicine poslanika opozicione VMRO-DPMNE, puštanjem iz kućnog pritvora tri poslanika protiv kojih se vodi krivični postupak i obećanom abolicijom", saopštio je DSS.

Dodaju da je Han čestitkom vlastima u Makedoniji i rečima da je odluka Skupštine "veliki dan za demokratiju u Skoplju" pokazao da su demokratija, vladavina prava i ostale vrednosti za koje se EU zalaže "samo mrtvo slovo na papiru".

DSS je kao "skandalozna" ocenio "politička dešavanja u Makedoniji, kojima se pod okriljem EU i NATO brutalno gazi volja makedonskog naroda".

Povezano

Sve vesti