• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Sajam knjiga!

Izvor mondo.rs

Do 28. oktobra, pod sloganom "Radost čitanja", na beogradskom Sajmu knjiga predstaviće se oko hiljadu izdavača iz zemlje i inostranstva,

Pesnik i akademik Matija Beckovic otvorice danas 63. Medunarodni beogradski sajam knjiga, a u ime zemlje pocasnog gosta Maroka prisutne ce pozdraviti istoricar i pisac Abdulah Busuf.

Otvaranju ce prisustvovati ministri kulture Srbije, Maroka i Rusije, Vladan Vukosavljevic, Mohamed El Araž i Vladimir Medinski koji ce nešto kasnije u sali "Ivo Andric" predstaviti svoju knjigu "Rat - mitovi ŠSR-a 1939-1945" u izdanju "Službenog glasnika".

U ime zemlje pocasnog gosta tokom Sajma predstavice se pisac i umetnik Tahar Ben Želun, spisateljica i prevodilac Sana Ccairi i pesnikinja Safae Sižilmasi Idrisi, dok ce Farid Ganam održati 22. oktobra koncert u Domu omladine Beograd.

Medu brojnim gostima iz inostranstva bice i Santjago Ronkaljolo (Peru), Valter Ugo Mai (Portugalija), Robert Simonišek (Slovenija), Nikola Malovic (Crna Gora), Piter V. Bret (SAD), Jelena Sagalovic (Rusija), Mirjana Vitman (Nemacka).

Pripremljeno je više od 500 programa koji ce se odvijati u salama i na štandovima izdavaca.

U programu "Pišem, dakle postojim" bice potretisani eminentni srpski pisci u razgovoru sa kriticarima koji prate njihovo stvaralaštvo - Ljubica Arsic i Vasa Pavkovic, Goran Petrovic i Jana Aleksic, Vladan Matijevic i Tamara Krstic, Milosav Tešic i Aleksandar Jovanovic, Zlata Kocic i Jasmina Ahmetagic, Milena Markovic i Muharem Bazdulj.

Program "Misliti o knjizi" otvorice niz pitanja: kakav je status teorijske literature, gde vodi popularizacija istorije, da li je potreban alternativni književni kanon, koliko je politika bila povezana sa književnošcu u Jugoslaviji, ima li tabu tema u srpskoj književnosti...

"Vreme pamcenja" obuhvatice tribine o recnicima u srpskoj kulturi, o uticaju klasika na savremeno stvaralaštvo, naucnicima koji su nas zadužili, odnosu književnosti i politike, ratu kao vecnoj književnoj temi, a sve povodom znacajnih jubileja u srpskoj književnosti i kulturi.

Tu su još i programi "Knjiga ce spasiti svet", "Knjiga u javnosti", "Slušanje/gledanje knjiga", a program posvecen književnosti za decu pod nazivom "Bajka o Kratkovecnoj" odvijace se u sali "Desanka Maksimovic" uz ucešce pisaca Ljubivoja Ršumovica, Vladimira Andrica, Vladislave Vojnovic, Jasminke Petrovic, Uroša Petrovica, Dejana Aleksica, Uglješe Ssajtinca, Branka Stevanovica.

Bice priredeno više izložbi, organizovani Festival stvaralaštva mladih i Festival literature Mediterana.

Školski dan je 25. oktobra, porodicni dani 22. i 23. oktobra.

Bice dodeljene nagrade za izdavaca godine, izdavacki poduhvat godine, deciju knjigu, za najboljeg izdavaca iz dijaspore na srpskom jeziku, specijalna priznanja za doprinos u oblasti nauke, za mladog dizajnera i za izdavaca, knjigu ili strip, nagrada "Bogdan Kršic" za najlepšu knjigu, nagrada za najlepšu decju knjigu, kao i nagrade novinara koji izveštavaju sa Sajma.

Istovremeno ce od 24. do 28. oktobra biti organizovani Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava i Sajam informisanja, komunikacija i marketinga "Media market".

Cena pojedinacnih ulaznica je 250 dinara, a za grupne posete košta 150 dinara.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mićović

Jedva čekam štand zoraneh i jane

Ledy Gaga

Na predstojećem Sajmu Knjiga, koji bi morao biti vrhunski kulturni događaj, kao glavnu atrakciju najavljuju prvo izdanje ( valjda računaju da će ih biti 100 (izdanja)) autobiografije izvesne Kristine Kockar, ocvale devojke u kasnim tridesdrima, koja je poznata kao pobednica skaradnog rijalitija Zadruga, u kome je pokazala sve ono čega bi se pošteno čeljade stidelo. NADAMO SE DA ĆE ORGANIZATORI SAJMA SPREČITI OVU SRAMOTU. P.S. KAKO JE POMENUTA IZUZETNO POPULARNA U FEDERACIJI BiH,NEKA TAMO POPULARIŠE SVOJU SRAMOTNU AUTO I BIOGRAFIJU. Ej, Srbijo, Vučićeva !!!!

Prevodilac

@Ledy Gaga е Србијо пост петооктобарска, Болоњска и ЕУ реформска, данас Вучићева, а сутра ко зна чија...ако се не отрезнимо

SERIJE