Glumac kojeg volimo da mrzimo! (VIDEO)

Autor:

Srećan rođendan Morijarti!

Glumac kojeg volimo da mrzimo! (VIDEO) Foto: YouTube/screenshot/TheFlyingScotzman

Znate ga iz serije "Šerlok Holms" i filma "Spectre" o Džejmsu Bondu.

On je zlikovac koji je osvojio svet i glumac koji se spremao za jednu ulogu slušajući govore Vladimira Putina... dok ga nisu razočarali njegovi stavovi o homoseksualnim zajednicama...

Serija "Šerlok Holms" u kojoj glavne uloge igraju Benedikt Kamberbač i Martin Frimen oduševila je gledaoce nakon prve epizode. Svi su se pitali kako će izgledati kada detektiv iz Bejker strita bude rešavao slučajeve koristeći telefon i tablet i shvatili - fantastično!

Potom je došlo pitanje najvećeg zlikovca iz pera Artura Konana Dojla i... pojavio se ON.

Izvor: YouTube/Sherlock

Nikada televizijska publika nije više volela Džima Morijartija nego kada ga je igrao Endrju Skot (41). U britanskim medijima je jedna od najzapaženijih vesti bila i ona da je Morijarti nasmejan došao na svadbu Šerloka Holmsa, odnosno Benedikta Kamberbača...

Glumac je otkrio da je ulogu Morijartija dobio "dan pre snimanja prve scene" i da je mogao s likom da radi šta želi. I rešio je da "bude malo lud".

Posle "ludila" usledela je uloga u filmu o Džejmsu Bondu i Skot se našao rame uz rame s Danijelom Krejgom. I "razvalio" i tu kao agent koji ima nameru da prisluškuje celi svet...

Skot ne priča puno o privatnom životu - u višegodišnjoj je vezi s muškarcem, a činjenicu da je homoseksualac ne krije, ali ni ne objavljuje na sva zvona.

"Ljudi danas ne vide homeseksualizam kao manu. Ali ni vrlinu. Ni talenat poput sviranja bendža. To je samo činjenica. Naravno, to je deo mene, ali ne pričam o tome. Ja sam povučena osoba i mislim da je važno zadržati privatne stvari privatnim. Ja samo želim da radim svoj posao, a to je da se pretvaram da sam puno drugih ljudi".

Ipak, u jednom intervjuu je otkrio kako se pripremao (pa prestao) za ulogu u filmu iz 2013. godine "Legacy" u kojem je igrao ruskog diplomatu.

"Ne postoji mnogo snimaka Rusa koji govore engleski, pa sam počeo da tražim Putina na kanalu YouTube. Onda sam saznao za njegov stav prema homoseksualcima, a pošto sam gej, prebacio sam se na snimke Rudolfa Nurejeva kako bih učio ruski!".

Povezano

Sve vesti