Doček za zlatne gracije: Odsanjan san, na redu je Tokio

Autor:

Više hiljada građana ispred Skupštine grada pozdravilo zlatne srpske odbojkašice. "Hvala, a sada mi je potrebna vaša pomoć da ih održim na okupu do Olimpijskih igara 2020", poručio selektor Zoran Terzić

Doček za zlatne gracije: Odsanjan san, na redu je Tokio Foto: MN Press

Zlatnim odbojkašicama Srbije stručnom štabu reprezentacije priređen je svečani doček ispred Skupštine grada Beograda posle istorijskog uspeha na Svetskom prvenstvu.

U finalu su savladale Italiju i osvojile zlatnu medalju.

Nekoliko hiljada građana, uprkos lošim vremenskim uslovima, okupilo se ispred Starog dvora da pozdravi devojke koje su ostvarile najveći uspeh srpske odbojke i sporta uopšte.

ISTORIJA: ODBOJKAŠICE SRBIJE ŠAMPIONKE SVETA!!!

Zlatne devojke izašle su na balkon Skupštine grada, tradicionalno mesto okupljanja srpskih sportista posle velikih uspeha - Maja Ognjenović, Milena Rašić, Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Silvija Popović, Bjanka Buša, Bojana Živković, Tijana Malešević, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Maja Aleksić, selektor Zoran Terzić i svi članovi stručnog štaba.

Jedino je izostala Bojana Milenković, koja je na prvenstvu u Japanu doživela težu povredu.

Ona je iz Firence poslala specijalnu video poruku svima u Srbiji.

"Dobro veče moja Srbijo, mnogo mi je teško što u ovom trenutku nisam sa vama, ali sam srcem i energijom uvek uz vas. Ovaj san se sanja ceo život i mi smo ga odsanjali, sada ćemo sanjati novi, koji se zove Tokio", poručila je u video poruci Bojana Milenković.

Milena Rašić zahvalila se na velikoj podršci koju su imali tokom celog prvenstva.

"Hvala na bezuslovnoj podršci, što ste verovali u nas, jer ovo zlato je svakako i vaše. Zahvalnost i Republici Srpskoj i Crnoj Gori i želim da pošaljem svu ljubav ovog sveta mom Kosovu", poručila je Milena Rašić.

odbojkašice Srbije doček Foto: MN Press

Najbolja igračica Svetskog prvenstva u Japanu Tijana Bošković istakla je da je srećna što je opet na pobedničkom balkonu.

"Jako smo srećne što smo se vratile u Srbiju i što smo posle godinu dana opet na istom mestu. Hvala za podršku, vi ste naš vetar u leđa i potrudićemo se da vas ponovo obradujemo i da se radujemo još mnogo puta", poručila je Tijana.

A onda je glavni "krivac" za sve uspehe odbojkašica selektor Zoran Terzić rekao da ima molbu za sve navijače u Srbiji.

"Osećamo vašu ljubav uvek bez obzira na to da li smo blizu ili daleko. Ovo je specifično prvenstvo, jer smo stigli na vrh sveta. Neke igračice možda razmišljaju da je to kruna i da je možda vreme za kraj, a meni je potrebna vaša pomoć da ih održim na okupu do Tokija", rekao je selektor okupljenim građanima.

On je naveo da bez obzira što je osvojeno svetsko zlato, i igračice i on imaju još mnogo motiva i energije.

"Posle 16 medalje idemo dalje, do 20, pa ćemo videti", dodao je uz osmeh.

I kapiten Maja Ognjenović nada se da će se selektoru ispuniti želja.

"Nemam šta drugo da vam kaže osim najiskrenije čestitke za najbolju publiku. Vi ste naš motiv i naša snaga, hvala vam. Nadamo se da ćemo ispuniti Terzinu želju da ostanemo na okupu do 2020", poručila je Maja Ognjenović.

Odbojkašice je danas primio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Povezano

Sve vesti