Pogodite koji je naš grad "top destinacija" za 2019!

Autor:

Lonely Planet objavio je listu destinacija koje će biti hit među turistima u godini koja dolazi. Pogodite koji se grad iz Srbije našao u samom vrhu!

Svake godine, Lonely Planet objavljuje vodič Best in Travel za narednu godinu, u kojem su najbolje destinacije i preporuke za mesta na kojima možete doživeti avanture koje ćete pamtiti dok ste živi.

Izdanje za 2019. je upravo objavljeno, tako da možete da počnete da planirate… Neke od destinacija su daleke i preskupe, za naše uslove, ali, neke su relativno blizu, samo vam možda prosto nije palo na pamet da biste mogli da ih posetite.

Evo šta Lonely Planet preporučuje za narednu godinu.

Najbolje zemlje su Sri Lanka, a slede Nemačka i Zimbabve, na drugom i trećem mestu. Tu su i Panama, Kirgistan, Jordan, Indonezija, Belorusija, Sao Tome i Principe i Belize.

Sri Lanka je na prvom mestu zahvaljujući netaknutoj prirodi i religijskoj raznolikosti, sa mnogo drevnih hramova koje bi trebalo videti. Možda vam deluje da se Zimbabve neočekivano našao na listi preporučenih destinacija, ali to je jedan od najbezbednijih destinacija u Africi, a Lonely Planet ovu zemlju preporučuje zbog "gostoljubivog lokalnog stanovništva" i "drevnih građevina", prenosi "Metro".

A sad dolazimo do zanimljivog dela vodiča.

Gradovi koje bi trebalo posetiti su Kopenhagen, Šenzen u Kini i - Novi Sad! Novi Sad preporučuje se ljubiteljima festivala, a opisan je kao "omiljena destinacija mladih" i grad koji će 2021. biti evropska prestonica kulture. Na listi su se našli i Majami, Katmandu, Meksiko Siti, Dakar, Sijetl, Zadar i Meknes u Maroku.

Pogledajte fotografije Novog Sada:

Povezano

Sve vesti