MONDO/Srna

Uhapšeni Albanci zbog napada na Srbe odmah pušteni

Autor:

Kosovska policijska služba uhapsila je osam osoba zbog kamenovanja dva autobusa sa Srbima u zaseoku Studenica kod Istoka, a osumnjičeni su, nakon ispitivanja, pušteni na slobodu i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak.

1
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

  Dva autobusa s vernicima iz Beograda kamenovana su 21. oktobra u gradiću Istok nadomak Peći.

Iz KPS-a je saopšteno da im je bio prijavljen dolazak 170 Srba koji su planirali da posete Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane i još nekoliko lokacija u zapadnom delu Kosova, te je policija organizovala pratnju.

Incident se dogodio u selu Studenica, gde se kao znak protesta okupila grupa od 50 do 60 meštana, s namerom da blokadom puta spreče dolazak srpskih vernika.

U trenutku kada je policija udaljavala meštane Studenice grupa nepoznatih lica bacila je kamenje na autobuse, oštetivši stakla na oba vozila.

Kosovo: Kamenovan autobus sa vernicima iz Beograda

Pokrenuta je istraga o remećenju javnog reda i mira, kao i uništenju ili oštećenju pokretne imovine, a u policijsku stanicu u Istoku juče je privedeno 11 lica.

Pet osoba je saslušano zbog remećenja javnog reda i mira, i nakon ispitivanja su oslobođena u konsultaciji sa tužiocem.

Policija tvrdi da su stakla na autobusima polupala tri maloletnika koja su puštena na slobodu nakon saslušanja, a i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak.

Povezano

Sve vesti