MONDO/Tanjug

Dačić: Ima razloga za vanredne izbore

Autor:

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić rekao je večeras da ima razloga za vanredne parlamentarne izbore jer ih opozicija neprestano traži. Dačić najavio kongres SPS za 22. decembar.

5
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS, Dačić je rekao da ima razloga za vanredne parlamentarne izbore "jer ako neko stalno nešto traži, onda mu dajte to, "a niko nije glup da ne zna kome najviše odgovaraju izbori u ovom trenutku - (Aleksandru) Vučiću".

"A što onda traže izbore? Zato što očekuju da im Vučić kaže - neću da vam dam vanredne izbore. A on će da im da izbore, i pobediće ih - opet", istakao je ministar.

Dačić za sebe kaže da je konstruktivan faktor i da je, po njegovom mišljenju, u interesu Srbije da postoji jedistvenost oko najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja te zato, kaže, podržava Vučića.

"Te ideje su dobre i korisne za Srbiju. Oni što su se sakrili iza Vučića na izborima nek izađu prvo sami na izbore pa nek onda polemišu, bilo ko iz Vučićeve koalicije. Ako ima razloga da nas napadaju i kritikuju, ja snosim odgovornost", rekao je Dačić.

Osvrnuo se i na situaciju u svojoj stranci, navodeći da nije lako vršiti promene i smenjivati ljude, ali da je došlo vreme da SPS sagleda kako dalje.

"Postojimo već 28 godina. Ovo je vreme da se napravi presek - dokle smo stigli, šta dalje, sa kojim kadrovima", kaže predsednik SPS, koji je ujedno najavio redovan kongres svoje stranke za 22. decembar, naglasivši da to nije nikakav vanredni kongres.

Dačić: SPS uvek spreman za izbore

Osnovni kriterijum za predlaganje kadrova biće, kaže, sposobnost i posvećenost, a za predsednika partije će se, navodi, kandidovati ako u stranci postoji jedinstven pristup svemu tome.

"Ne treba mi razjedinjena stranka, stranka koja ne može da prati ono šta radim. Fali nam posvećenost i baš zato sam više za to da ljudi manje grade svoj autoritet na tome što će po novima da daju određene izjave koje su usmerene na partijske drugove i drugarice, već treba da se bavimo društvenim temama", zaključio je Dačić.

Povezano

Sve vesti