Za sve mlade - SOFA Open ovog vikenda u Beogradu

Za četvrti SOFA OPEN takmičenju (Studentske i omladinske fizičke aktivnosti) najavljen najveći broj učesnika do sada.

0
A- A A+
beograđanin zalazak sunca basket sport tereni omladina rekreacija priroda lopta koš teren košarkaški teren Foto: MONDO/Mario Milojević ilustracija

SOFA OPEN (sportsko-zabavna manifestacija) biće održan 27. i 28. oktobra (subota i nedelja) u Zavodu za sport i medicinu sporta na beogradskom Košutnjaku, a mladi iz cele Srbije takmičiće se u u šest sportova: futsalu, košarci, odbojci, plivanju, stonom tenisu i badmintonu.

Za ovaj turnir prijavio se rerkordan broj učesnika iz pet gradova: Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca i Subotice.

"Broj učesnika svake godine raste. Ove godine će se njih 600 boriti za titule šampiona u raznim kategorijama, a ovogodišnji novitet je i uvođenje badmintona kao takmičarske discipline. Sport, međutim, nije jedini segment SOFA OPEN-a. Okupljajući stotine mladih iz cele Srbije, svake godine smo svedoci sklapanja brojnih prijateljstava koja nastavljaju da traju i nakon takmičenja. Uz omogućavanje mladima da se aktivno bave sportom, ovo svakako smatramo najvećim rezultatom i uspehom", kaže Nada Benčina PR ove manifestacije.

SOFA OPEN se od drugih manifestacija sličnog karaktera razlikuje po tome što je reč o jedinom omladinskom sportskom turniru u Srbiji na kojem je učestvovanje potpuno besplatno.

Pod besplatnim učešćem se podrazumeva da organizator snosi troškove puta, hrane i boravka tokom trajanja turnira.

"Cilj organizovanja ovakvog događaja je upravo podrška besplatnim sportskim i rekreativnim
sadržajima koji su dostupni mladima, i pogotvo popularizacija sporta kao sastavnog dela zdravog života", rekla je Benčina, dodajući da mnoge poznate ličnosti pružaju podršku promovisanjem ove manifestacije.

Povezano

Sve vesti