MONDO/Tanjug

Otvorena pušačka zona na aerodromu u Beogradu (VIDEO)

Autor:

Na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu danas je otvorena pušačka zona sa 10 sedećih i osam stajaćih mesta, najsavremenijim ventilacionim sistemom i priključima za laptopove i mobilne telefone.

8
A- A A+
pušenje, cigarete Foto: MONDO/Dragana Todorović

Ako ste do sada putovali sa beogradskog aerodroma, a pritom ste pušač, mogli ste da zapalite samo ispred aerodromske zgrade.

Od danas, međutim, oni koji imaju ovaj porok, moći će da zapale i unutar aerodroma, jer je otvorena pušačka zona sa 10 sedećih i opsam stajaćih mesta.

U otvaranje pušačke zone uloženo je, rekli su predstavnici aerodroma, pet miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Otvaranju pušačke zone na Aerodromu "Nikola Tesla", prisustvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je upozorio da pušenje nije ni zdravo, ni dobro, ali da je svako kovač svoje sreće i da se ne može uticati tako lako na pušače koji žele da, kada su na aerodromu, imaju prostor za pušenje cigareta.

"Takvi smo, kada nam nešto branite uvek imamo kontraefekat, hoćemo suprotno da uradimo", rekao je Lončar i naglasio da će Ministarstvo nastaviti da sprovodi akcije o štetnosti duvanskog dima i da je najbitnije promeniti svest kod ljudi.

Izvor: Tanjug

Ministar je rekao da je punih 10 godina postojao problem dobijanja pušačke zone na beogradskom aerodromu zbog raznih prepreka, i tehničkih i birokratskih, ali da je zajedničkim radom, saradnjom i dogovorom taj posao završen.

Pušačka zona poput danas otvorene retko gde se može naći u Evropi, kaže Lončar i navodi da ona ispunjava sve standarde i da je opremljena najsavremenijom ventilacijom.

Generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević navodi da je istraživanje tržišta 2014. godine pokazalo da 18 odsto putnika na aerodromu želi pušačke zone i da je taj procenat rastao, pa je 2015. godine bio 21 odsto, a 2016. godine 23 odsto.

"Nakon toga smo kao menadžment reagovali i 2017. je otvorena prva pušačka zona", rekao je Vlaisavljević.

Naveo je da su u svetu pušačke zone na aerodromima prilično male, a da danas otvorena pušačka zona na beogradskom aerodromu ima gotovo duplo više mesta za pušače nego što je standard u Evropi.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.