Despotovac: Uhapšen jer je pucao na policiju

Jagodinska policija uhapsila je M.P. (62) iz Ravne Reke u Despotovcu osumnjičenog da je u sredu iz lovačke puške ispalio dva hica u pripadnike despotovačke Policijske stanice, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

9
A- A A+
nesreća, policija, policajac, crna hronika Foto: Goran Sivački, MONDO
Kada je juče oko 16 časova osumnjičeni ispalio dva hica jedan policajac teže povređen i hospitalizovan u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu, dok je drugi, sa lakšim povredama u Opštoj bolnici u Ćupriji.

Policijski službenici su pretraživali selo u potrazi za traktorom, čija je krađa prijavljena prethodnog dana, a kako se sumnja, M. P. je maskiran "fantomkom" stajao pored traktora sa kojeg je skidao delove kada su ga zatekli policijski službenici na koje je pucao i pobegao.

Pretragom terena i kuće osumnjičenog, pronađeno je više traktorskih delova i dve motorne testere za koje se sumnja da potiču iz krađa, patrone za lovačku pušku kao i "fantomka" koju je, najverovatnije, osumnjičeni nosio.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Tereti se za teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i tešku krađu.

Policajci su napadnuti prilikom pretresa kuće 62-godišnjeg muškarca u mestu Ravna Reka, kada je na njih ispaljeno više projektila, saopštio je ranije MUP.

Tom prilikom, jedan policajac je pogođen u glavu, a drugi u ruke.

ZASEDA: Dva policajca ranjena kod Despotovca

Povezano

Sve vesti