Gotovo je nemoguće da pržena jaja ispadnu loše, ali neki trikovi mogu da ih učine još boljim.
Australijski kuvar Ricard Korniš otkrio je nekoliko trikova koji mogu da pomognu da pržena jaja svaki put ispadnu savršeno.
Sve što treba da uradite je da koristite papir za pecenje kad ih pržite.
"Stavite papir za pecenje u tiganj i zagrejte ga na srednjoj vatri. Kada se zagreje, stavite mali komad putera ili malo maslinovog ulja i razbijte jaja direktno na papir. Poklopite tiganj", savetuje kuvar.
Iako se spremanjem na ovaj nacin nece stvoriti hrskave ivice, jaje ce biti savršeno prženo, a izmedu ostalog, bice vam lakše i da operete tiganj pošto se zbog papira nece zalepiti.
Ranije je Korniš rekao da zatvaranje tiganja poklopcem pomaže da se jaje isprži do perfekcije.
"Kod prženja toplota polazi odozdo, sa dna tiganja, a masnoca tj. ulje ili puter sprecavaju da se jaje zalepi, istovremeno mu dodajuci ukuse".
Kada je tiganj poklopljen, toplota se reflektuje i prži hranu i odozgo.
Ako volite da jedete slaninu sa jajima, on savetuje da u tiganju najpre propržite slaninu, a to malo masnoce što ce ostati u tiganju je idealno za prženje jaja.