Tuča na koncertu klasične muzike!

Autor:

Ovo još nismo videli!

21
A- A A+
noć muzike, filharmonija, klasična muzika, koncert Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija

Neverovatno, ali istinito!

Tokom koncerta klasične muzike prošle nedelje u dvorani u švedskom Malmeu, izbila je tuča u publici!

Švedski mediji pišu da se jedan od gledalaca iznervirao što je neko drugi u publici konstantno šuškao kesicom sa bombonama.  

Sukob je počeo ubrzo nakon što je simfonijski orkestar ušao u tišu i sporiju deonicu izvođenja dela Gustava Malera. Šuškanje se toliko glasno čulo da je smetalo svima u sali.

Mladić, koji je sedeo do žene koja je šuškala, istrgao joj je kesicu iz rupe i bacio je na pod. U prvom trenutku ta žena nije reagovala, ali kada je muzika prestala i nakon što se stišao aplauz, nešto je dobacila mladiću i opalila mu je šamar!

To je iznerviralo mladića, kojem su od šamara odletele naočari, pa joj je uzvratio!

U sukob se umešao stariji muškarac koji je na koncert došao sa tom ženom i krenulo je šaketanje. Ostali deo publike iz tog dela sale nekako je uspeo da smiri ratoborne.

Uprava koncertne dvorane iskoristila je ovaj neverovatan događaj da napiše pravila ponašanja.

"Svako voli da ode na hokej ili fudbalsku utakmicu i popije pivo i pojede semenke i kikiriki... Ali, u koncertnu dvoranu sa akustikom svetske klase ipak nije prikladno unositi kesice čipsa ili bombona".

Švedski mediji su se malo našalili sa ovom situacijom, pa  su predstavnicu za štampu ove koncertne dvorane upitali koji bi još koncert klasične muzike, mogao da bude "rizičan":

"Hm, možda bi Verdijev 'Rekvijem' 1. i 2. novembra mogao da bude koncert 'visokog rizika'. Izuzetno je snažan, probudiće snažne osećaje", odgovorila je ona.

Povezano

Sve vesti