Tanjug

Blumberg: Vučić odlučan da uđe u istoriju

Autor:

Američka agencija Blumberg citira Aleksandar Vučića da bi rešenje za problem između Srba i Albanaca, ako do njega dođe, u potpunosti promenilo region.

139
A- A A+


Agencija ocenjuje da je sprski predsednik odlučan da uđe u istoriju kao čovek koji je pomirio etničke i teritorijalne razlike u regionu, koji inače "predstavlja sinonim za rat."

U opširnom tekstu koji je nastao na osnovu razgovora sa predsednikom Vučićem, agencija ocenjuje da se predsednik Srbije nalazi u središtu "natezanja konopca" između Istoka i Zapada i da je on ključan za budućnost regiona u okolnostima u kojima iz EU i Nemačke stižu upozorenja na opasne posledice ukoliko ne bude saradnje regionalnih lidera.

Blumberg skreće pažnju na to da se Srbiji nudi šargarepa članstva u EU, dok istovremeno Rusija "žarko želi" da održi svoj uticaj, što sve zajedno, ocenjuje agencija, stavlja na probu tradicionalne odnose na Balkanu.

Blumberg navodi i da je Vučić, kojeg opisuje kao "najvećeg saveznika Rusije na Balkanu", rekao da neće kontrirati nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, ma koliko to ponekad teško bilo.

"Moramo da pokažemo pravičnost i lojalnost", rekao je Vučić, navodi agencija u razgovoru koji je vođen u četvrtak, u Beogradu, i dodaje da Vučić ističe da razgovor sa Merkel "nije lak", ali je naglasio da nikada neće reći ništa protiv nemačke kancelarke.NNNN

Povezano

Sve vesti