mondo.rs

KRVAVA SINAGOGA: U Pitsburgu 11 ubijenih vernika

Autor:

Velika akcija policije odgrala se u Pitsburgu, država Pensilvanija u SAD, nakon što je prijavljeno da postoji naoružani napadač u sinagogi, i da u pucnjavi ima povređenih. Bar 11 ubijenih i dvanaest ranjenih Jevreja.

26
A- A A+

Napadač je za vreme centralne subotnje verske službe upao u sinagogu Drvo života na Skvirel hilu, i otvorio vatru iz oružja, javljaju lokalni mediji.

List "Vašington post" i televizijska mreža CBS preneli su vest da ima 11 mrtvih mada još nema zvaničnih podataka o broju žrtava, prenosi agencija Frans pres.

Izvor: Fonet

Napadaćevo ime je, prema nezvaničnim informacijama pripadnika policijskih snaga, Robert Bouers (46), a ovo je navodno njegov poslednji post na Twitteru pre napada.

Trampovo rešenje - smrtna kazna i stražari

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas, povodom oružanog incidenta u Pitsburgu, da bi zakoni o oružju trebalo da budu pooštreni. "Mislim da bi trebalo da pooštrimo naše zakone o oružje sa smrtnom kaznom. Kada ljudi nešto slično urade, treba da se suoče sa smrtnom kaznom", dodao je Tramp, veliki zagovornik slobodne prodaje oružja koji kaže i da "pucnjava u Pitsburgu ima veoma malo zajedničkog sa zakonima o posedovanju naoružanja". Tramp nudi i praktično "demokratsko" rešenje - da svuda budu naoružani stražari. "Ubistva su mogla da budu sprečena da je unutar objekta bio naoružan čuvar".

Troje je ubijeno u prizemlju, četvoro je ubica sustigao u podrumu a još jedna osoba je ubijena negde u zgradi. NAjmanje tri žrtve su podlegle povredama naknadno

Usledila je razmena vatre s policijom, u kojoj su ranjena tri policajca.

Odmah po dolasku policije je počelo "spontano pregovaranje" sa napadačem, koji je prema prvim informacijama naoružan puškom "ar-15", civilnom verzijom vojničke puške koja se često koristima u maosvnim ubistvima u SAD, i pištoljem "glok".

Napadač starosti 46 godina je uhapšen, a policajcima je rekao da "svi ti Jevreji moraju da umru", i da "ne želi da niko od njih živi".

U radio komunikaciji policije javljeno je da je "četvoro palo u atriumu", da policajac "ima jednog preživelog", i da im je "potrebno još naoružanja".

Izvor: Youtube/BESTNEWSUSA!!!

Florida:Na turniru u igricama troje mrtvih (VIDEO)

Pominjala se i "eksplozivna naprava", a policija je komunicirala sa ljudima koji su se zabarakaridali po zgradi, kako bi izbegli smrt. 

Nadležne vlasti su izadale upozorenje da se ta oblast izbegava.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti