Bez Lebrona nema ni Lua: Klivlend otpustio trenera!

Autor:

Klivlend smenio šefa stručnog štaba posle šest uzastopnih poraza na početku sezone.

6
A- A A+

Odlazak Lebrona Džejmsa u Lejkerse ostavio je očekivano zjapeću rupu u Klivlendu, koju igrači koji su ostali nisu i ne mogu da "zakrpe". Bar ne u narednih nekoliko sezona.

Dok "Kralj" počinje novu epizodu u Los Anđelesu, Klivlend je veoma loše ušao u takmičarsku 2018/19 i doživeo šest uzastopnih poraza. Ceh za takav start ispostavljen je treneru.

Prema saznanjima portala "ESPN", Tajron Lu (41) je dobio otkaz u nedelju i plan franšize je da Leri Dru bude privremeni trener do pronalaska novog rešenja.

Lu je vodio Klivlend do (ili je tačnije reći "u"?) tri NBA finala, uključujući i ono iz 2016. godine, kada je u Ohajo stigla prva NBA titula.

Nekadašnji košarkaš Lejkersa, Vizardsa i niza drugih klubova imao je na klupi Klivlenda skor 128-83 od kada je u januaru 2016. nasledio Dejvida Blata.

Rukovodstvo franšize smatralo je da će i bez Lebrona on biti u stanju da dovede Kavse do plej-ofa, ali je početak sezone pokazao potpuno suprotnu sliku.

Šta dalje očekuje Klivlend ove sezone? Sudeći prema istoriji - ne mnogo toga dobrog. Posle prvog Lebronovog odlaska (u Majami, 2010), Klivlend je od ekipe sa najvišim ambijama postao tim koji je u sezoni 2010/11 ostvario samo 19 pobeda.

Prema informacijama istog portala, Lu nije hteo da postupi u skladu sa savetima sa vrha da "gura" mlađe (na primer, rukija Kolina Sekstona) jer je insistirao da igraju iskusniji Kajl Korver i Džej-Ar Smit. To je, uz skor 0-6, takođe bio važan razlog za smenu.

Prema aktuelnom ugovoru, Luu se duguje oko 20 miliona dolara na osnovu ugovora koji je potpisao 2016, nakon što je osvojio NBA titulu.

Povezano

Sve vesti