Tanjug

"Škaljarac" ostaje u pritvoru u Srbiji

Autor:

Viši sudu u Beogradu odbio je žalbu odbrane Jovice Vukotića i potvrdio rešenje Drugog osnovnog suda kojim mu je pritvor produžen za još 30 dana.

0
A- A A+

Zatvor Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Prema potvrđenom rešenju pritvor može da mu traje do 7. novembra.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je za Tanjug da je žalbeno veće suda odbilo žalbu Vukotićevog branioca i povrdio prvostepeno rešenje kojim mu je produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva i opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Obrana je žalbom tražila ukidanje pritvora, ili zamenu za blažu meru.

Vukotiću je prošle sedmice počelo suđenje zbog optužbi za korišćenje falsifikovanje makedosnkog pasoša na ime Georgi Andonov.

On je tom prilikom negirao da je "vođa škaljarskog klana", kako su ga prozvali mediji, nije poricao da putovao sa lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbekao maltretiranje po aerodromima.

Vukotić: Kidnapovali mi sina i poslali u Srbiju

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za produženo krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora.

Vukotić je uhap?en 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

I Grci raspisali poternicu za Vukotićem

On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Povezano

Sve vesti