mondo.rs

UŽAS: Čovek istrebio 60% divljih životinja na planeti!

Autor:

Zbog ponašanja ljudi, zbog uticaja industrije, klimatskih promena, na svetu je u poslednjih 50 godina izumrlo čak 60 procenata divljih životinja, podaci su Svetskog fonda za zaštitu prirode (WWF).

UŽAS: Čovek istrebio 60% divljih životinja na planeti! Foto: Mondo/Goran Sivački

Čovek je najveći i jedini krivac za bolove koje planeta Zemlja trpi decenijama unazad.

Svetski fond za zaštitu prirode objavio je najnovije podatke koji su zaista užasni. Naime, od 1970. do 2014. godine populacija divljih životinjskih vrsta smanjena je za čak 60 odsto!

Stručnjaci iz celog sveta su pratili i prikupljali podatke o oko 4.000 različitih vrsta ptica, riba, sisavaca, vodozemaca i gmizavaca i došli su do ovog alarmantnog i tužnog podatka.

Budi EKO-POLICAJAC, prijavi napad na prirodu!

Direktor ove organizacije Marko Lambertini je rekao da očuvanje prirode treba shvatiti u mnogo širem kontekstu i ne svoditi ga samo na zaštitu ugroženih životinjskih vrsta, poput panda, tigrova ili kitova.

"Nema perspektive zdrave budućnosti za ljude koji žive na planeti sa nestalnom i poremećenom klimom, sa iscrpljenim okeanima, uništenim tlom i opustošenim šumama, na planeti koja je gotovo u potpunosti lišena bioraznolikosti", upozorio je Lambertini. 

Nestanak faune očigledan je na celoj planeti, a pojedini delovi su posebno ugroženi, poput tropskog pojasa.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.