Predrag Vujić,mondo.rs

Bogosavac za MONDO: Hvala, Bato, veliki si!

Fudbaler Čukaričkog Miroslav Bogosavac zahvalio se Zoranu Bati Mirkoviću na lepim rečima i poređenju sa bekom Real Madrida Marselom. "Verujem da će i Bata kao trener napraviti velike stvari", kaže Bogosavac za MONDO.

Bogosavac za MONDO: Hvala, Bato, veliki si! Foto: MN Press

Doskorašnji golman Čukaričkog Aleksandar Kirovski izjavio je u martu ove godine da je po njemu najbolji fudbaler sveta njegov saigrač - Miroslav Bogosavac!

"Dečko ne greši", rekao je sada golman skopskog Vardara o beku Čukaričkog u intrervjuu za sajt kluba u martu, a intervju je bio u formi leksikona.

Kirovski se, možda, našalio na račun tadašnjeg klupskog kolege, potvrđujući dobru atmosferu u tadašnjoj ekipi Čukaričkog, ali da Bogosavca zaista cene u ovdašnjem fudbalu, potvrđuju i današnje reči trenera Partizana Zorana Bate Mirkovića uoči prvenstvenog duela sa Čukaričkim u sredu na Banovom brdu.

 Upitan da li je Bogosavac jedan od fudbalera kojih se Partizan lako odrekao, Mirković je odgovorio:

"Izuzetan talenat, igrač koji mnogo zna fudbala, ima fantastičan osećaj za igru, sjajnu kombinatoriku za levog beka, ne znam da li u Evropi postoji takav igrač sa tim smislom za igru. Možda Marselo iz Reala. On, možda, nema neke druge stvari koje imaju drugi odbrambeni igrači, ali ako želite igru onda vam je on idealan".

Pozvali smo Bogosavca, koji se javio odmah posle treninga uoči utakmice sa Partizanom, i znao je zašto želimo njegovu izjavu.

"Znam, znam, video sam, odmah su mi javili Kirovski i još neki igrači", spremno je dočekao poziv Bogosavac i nastavio je bez potpitanja:

"Svakako da mi prijaju komplimenti pogotovo od takvog trenera i čoveka. Takve reči mi daju podstrek i motiv da nastavim da radim još više".

To što ga je Mirković uporedio sa Marselom, Bogosavcu još više godi, jer mu je upravo Brazilac jedan od idola.

"I ja volim da imam loptu u nogama, to i Marselo radi", kaže on.

Uzvratio je Mirkoviću na lepim rečima:

"Verujem da će Bata napraviti izuzetnu trenersku karijeru, zajedno sa Gordanom Petrićem, obojicu izuzetno cenim i cenio sam ih i kao fudbalere. Oni rade dobar posao, možda to rezultati trenutno ne pokazuju, ali verujem da će napraviti nešto veliko i sa Partizanom i u daljoj trenerskoj karijeri".

Iako u Partizanu nije dobio pravu šansu, Bogosavac je ostao veliki navijač crno-belih. To ne krije ni pred sutrašnji duel.

"Svi znaju da sam ja Partizanov 12. igrač, osim kad igra protiv Čukaričkog i mene (smeh). Iako ni Čukarički, ni Partizan nisu u dobrom momentu, mislim da će biti pravi derbi i da će imati publika šta da vidi. Nadam se da će rezultat biti... pa, pozitivan", rekao je kroz osmeh.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.