mondo.rs

Dva koncerta za sve koji vole EKV!

Autor:

Nastupa i Žika Todorović kao specijalni gost!

Dva koncerta za sve koji vole EKV! Foto: Mondo/Goran Sivački

Zbog velikog interesovanja tradicionalni beogradski koncert i multimedijalna manifestacija povodom obeležavanja godišnjice smrti Milana Mladenovića, Deca iz vode / EKV tribute band project / sa gostima pored najavljenog 3. održaće se i u nedelju 4. novembra u Dorćol Platzu. Specijalni gost na oba koncerta biće Srđan Žika Todorović, naš poznati glumac i bubnjar EKV-a od 1987-1990 i on će prvi put posle više od dve decenije odsvirati nekoliko pesama koje je snimio sa EKV-om na dva studijska albuma "Ljubav" i "Par godina za nas" !

Pesme Zemlja, Krug, Srce, Ljubav, Par godina za nas, Pored mene, Ljubav, 7 dana, Sihro su dominirale top listama i taj period se smatra najuspešnijim periodom u radu Ekatarine Velike. Pre toga je svirao u Disciplini Kičme, a muzičku karijeru počeo u nekoliko beogradskih novotalasnih grupa. Sa EKV-om je stekao punu afirmaciju i veliku popularnost. a nakon toga i povremene saradnje sa nekoliko grupa Partibrejkers, Električni Orgazam, Kazna za uši, Žika se posvećuje isključivo glumi i iza njega su brojne uspešne uloge i poznatim filmovima i serijama. Nakon dugo vremena svi zaljubljenici u pesme EKV-a moći će da ga vide, čuje i pozdrave uživo!

Ceo projekat "Deca iz vode" unazad tri godine beleži brojne i veoma posećene manifestacije širom Srbije i ex-YU od kojih je dosta bila i rasprodato. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojao a u tome im pomažu i nekoliko bivših članova EKV.a sa kojim sarađuju i koji su im često gosti na koncertima.

Na repertoaru Dece iz vode su najveći hitovi i najbolje pesme sa svih albuma EKV-a, kao i prvenca Katarina II i najpoznatije pesme od Šarla Akrobate. Pored Žike na koncertima će biti još nekoliko gostiju mlađih beogradskih muzičara koji će u akustičnom bloku dočarati kako je bilo nekda kad su Milan i Magi radili EKV unplugged.

Grupa deluje u okviru istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umetnika raznih profesija sa celog ex-yu prostora koji rade nešto inspirisani EKV-om, pa će publika na video screenu moći da vidi i interesantne fotografije i video spotove urađene od strane web i video dizajnera članova udruženja. Pre početka koncerta biće emitovan i kratki tv film "Dečak iz vode" autora Marka Novičića u kojem se može čuti kako Cane, Koja, Raka, Žikić i drugi poznati muzičari i ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas.

Ovo će biti šesti novembarski koncert zaredom Dece iz vode u Beogradu i posle Blue Moona (2013,2014), Mikser House-a (2015,2016) i Doma Omladine (2017) ove godine mesto okupljanja poklonika dela Milana Mladenovića i fanova EKV-a biće art district na Dorćolu.

Karte su u pretprodaji po ceni od 800 din u Dorćol Platzu (Dobračina 59 b), Felix Shopu (TC Sremska I sprat). Žila Shopu (Čumiževo sokače I sprat) i Yugovinyl store-u (Cetinjska 15). Na ulazu pre koncert karte će biti 1000 din.

Deca iz vode (udruženje ljubitelja i poštovalaca Milana Mladenovića i grupe EKV) poručuju: "Ovo je zemlja za nas, ovo su koncerti za svu našu (decu iz vode)! Vidimo se 3. i 4. novembra u Dorćol Platzu".

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.