Počelo suđenje za prevaru golmana Stojkovića

Autor:

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje trojici okrivljenih za prevaru golmana reprezentacije Vladimira Stojkovića, u vezi sa prodajom placeva na Čukarici.

0
A- A A+
vladimir stojković, večiti derbi, partizan, crvena zvezda, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Suđenje je počelo nakon što je odbijen predlog Tužilaštva za organizovani kriminal za izuzeće sudskog veća..

Tužilaštvo je tražilo izuzeće celog sudskog veća, jer se ono prethodno oglasilo nenadležim za ovaj slučaj izrazivši stav da nije reč o organizovanoj kriminalnoj grupi, već da je za ovaj slučaj nadležan Drugi osnovni sud.

Šta je našla policija

Prema krivičnoj prijavi policije, oni se sumnjiče da su Stojkoviću ponudili na prodaju više parcela na Čukarici, koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju. "Osumnjičeni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima. Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika", navela je tada policija.

Ovaj stav sudskog veća pobio je Apelacioni sud odlučujući po žalbi Tužilaštva, naloživši da se okrivljenima sudi pred Posebnim odeljenjem Višeg suda (populrano znan kao Specijalni sud), jer je taj sud već potvrdio i optužnicu.

Zbog ranije izraženog stava o krivičnom delu ovog sudskog veća Tužilaštvo je tražilo njegovo izuzeće, ali je taj predlog odbijen, a Tužilaštvo će verovatno uložiti žalbu.

Nakon ove diskusije Tužilaštvo i odbrana su izneli svoje uvodne reči i dokazne predloge.

Sledeće suđenje na kojem će optuženi iznositi odbranu održaće se 28. novembra.

U ovom slučaju su optuženi advokat Vladimir Đurković, nekadašnji potpredsednik opštine Čukarica Uroš Janković i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović.

Đuroviću se optužnicom na teret stavlja "udruživanje radi vršenja krivičnog dela" i "prevara", a Stefanoviću i Jankoviću samo prevara.

Janković je prilikom saslušanja kod tužioca negirao da ima veze sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Detalji optužnice nisu zvanično saopšteni.

Optuženi da su prevarili golmana Stojkovića

Janković, Đurković i Stefanović su bili uhapšeni 7. novembra 2016. godine u jednom beogradskom restoranu, prilikom susreta sa Stojkovićem koji im je, navodno, doneo 27.000 evra u jednoj koverti.

Policija je od osumnjičenih, kako je tada saopšteno, oduzela 27.500 evra za koje se sumnja da su proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju, i računarsku opremu.

Povezano

Sve vesti