mondo.rs,MONDO/Agencije

Amer i Nigerijac sleteli u Zagreb s kilogramom kokaina

U Zagrebu su uhapšeni američki državljanin (56) i Nigerijac (55), kod kojih je pronađen kilogram veoma kvalitetnog kokaina, saopšteno je iz Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok).

4
A- A A+
avion, letenje, let, putovanje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Hrvatski mediji javljaju da je uhapšen muškarac s američke poternice.

Američke vlasti traže ga zbog organiziranja međunarodne trgovine kokainom i povezanosti s islamističkim terorističkim grupama.

Kokain je pronađen juče prilikom pregleda aviona, kojim su uhapšeni upravljali kao pilot i kopilot.

Kokajen: Vozio 27 kilograma kokaina u "kajenu"

Oni su tim avionom iz Malija prebacili kokain u Zagreb, javljaju hrvatski mediji.

U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da su Amerikanac i Nigerijac od sredine septembra do 30. oktobra bili povezani sa više osoba iz inostranstva radi kupovine, prevoza i krijumčarenja kokaina u Hrvatsku.

Uskok navodi da je organizator kriminalnog klana planirao da kokainom plati veću količinu raznog oružja na području Hrvatske.

Nigerijac i Amerikanac su, po uputstvima organizatora i drugih članova zločinačke organizacije, kokain kupili u afričkoj državi Mali, te ga sakrili u avion u vlasništvu kompanije koju vodi uhapšeni Amerikanac.

Uskok je doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv uhapšenih zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i prodaja droge i predložio da im se odredi pritvor.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.