Hapšenje u Nišu: Sređivali "lekarsko" za bugarski pasoš

Autor:

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su su izvršile krivična dela primanje mita i primanje mita podstrekavanjem.

1
A- A A+
kofer, pasoš, gastarbajteri izložba, jugo moja jugo, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Uhapšeni su M. Ž. (60), zaposlen u matičnoj službi Gradske uprave Pirot, i lekar A.I. (38) iz Dimitrovgrada koji se sumnjiče za primanje mita, kao i D.M. (39) iz Dimitrovgrada i V.I. (66) iz Ćuprije koji su osumnjičeni za primanje mita podstrekivanjem, saopštio je MUP.

Evo kako su "pali" državni službenici (VIDEO)

Kako se sumnja, D.M. i V.I. su u protekle dve godine podstrekavali A.I. da za novac izdaje lekarska uverenja bez lekarskih pregleda za osobe iz Srbije za koja su mu njih dvojica dostavljali podatke.

Oni su takođe osumnjičeni da su podstrekavali i M.Ž. da za novčanu nadoknadu za iste osobe za koje je izdavano lekarsko uverenje u izvod iz matične knjige rođenih upiše da te osobe imaju poreklo Republike Bugarske, kako bi tako sačinjenu dokumentaciju mogli da predaju državnim organima Republike Bugarske radi ostvarivanja prava na državljanstvo ove države.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Povezano

Sve vesti