Fonet

Irci kupuju Fabriku hartije i Avala Adu

Autor:

Grupa Smurfit Kapa (Kappa) iz Irske, jedan od najvećih proizvođača papirne ambalaže u svetu, objavila je da je postigla dogovor o preuzimanju Fabrike hartije Beograd i fabrike Avala Ada iz Beograda.

2
A- A A+
papir, papiri, papirići Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Dve fabrike će preći u irske ruke za 133 miliona evra, a prodaje ih srpska kompanija Kapa star (Kappa Star).

Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja godine.

Smurfit Kapa je objavila na svom sajtu da će proširiti svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi kupovinom najvećeg integrisanog ambalažnog pakovanja u Srbiji Smurfit Kapa Group plc (SKG ili Group).

Pomenuta akvizicija od strane irske grupe, koja ima operacije u Evropi i Americi, obezbediće joj potpunu integraciju kontejnera u procesu pakovanja u Jugoistočnoj Evropi.

Kako je navedeno, FHB i Avala Ada su dobro investirana preduzeća sa vodećom tržišnom pozicijom u Srbiji i solidnim pozicijama u susednim zemljama.

"Zadovoljstvo nam je da objavimo naš dogovor o kupovini FHB-a i Avala Ade koji će biti kamen temeljac za širenje našeg poslovanja u Jugoistočnoj Evropi. Radujemo se što ćemo dočekati njihove iskusne timove u Smurfit Kapa grupi. Uvereni smo da će njihova ekspertiza i visok kvalitet imovine kompanija pružiti odličnu platformu za rast u regionu i dodatno ojačati našu evropsku ponudu za naše nove i postojeće kupce", izjavio je izvršni direktor kompanije Toni Smurfit.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.