mondo.rs

Ako sumnjate da vas vara…

Autor:

… evo šta ne treba da radite.

Ako već neko vreme imate osećaj da nešto nije u redu, verovatno ste u pravu. Koliko god vam bilo teško da to sebi priznate, neprijatnost koje ne možete da se oslobodite gotovo nikad ne nastaje bez razloga.

Čini vam se da osoba koju volite češće nije kod kuće nego što jeste, a i kad je tu, odsutna je kao da su joj misli na drugoj strani, razgovor je nategnut a tišina neprijatna… Nemojte započinjati svađu bez konkretnih dokaza i potrudite se da izbegnete uobičajene greške koje ljudi prave u takvim situacijama.

Kad sumnjate da vas vara neko koga volite, emocije se lako otrgnu kontroli, bes nas obuzima i pretvaramo se u furiju koja urla "kako si mogao/mogla to da mi uradiš"… Ovo jeste ljudska reakcija i donekle očekivana kad imate utisak da vam izmiče ljubav, ali nije baš i najpametnije što možete da uradite.

Ako podivljate, sve što možete da očekujete je da vam partner kaže da ste potpuno poludeli i odbije dalji razgovor na tu temu. Time ste osobi koju (još) volite dali odličnu odstupnicu ako vas zaista vara, ili ste upravo strašno povredili nekoga ko vas voli, ni krivog ni dužnog.

U situaciji kad nemate nikakav opipljiv "dokaz" da postoji neko treći, ne vredi vam ni da vičete ni da divljate po kući, pošto ni vi niste sigurni šta se, i da li se nešto uopšte dešava.

Kad vas muče strahovi, najbolje je da pokušate smireno da razgovarate sa partnerom. Ako vas voli, i ako je sve u redu, imaće razumevanja i pokušaće da vas umiri i ohrabri. To je svakako bolje rešenje i sigurno će vam doneti olakšanje.

Ako imate konkretan dokaz, opet je bolje da pokušate da se smirite i civilizovano, bez teških reči, mu stavite do znanja da ste svesni šta se dešava i da očekujete u najmanju ruku razgovor i objašnjenje. Nakon razgovora, dajte sebi vremena da nekako obradite to što ste čuli, i da razmislite ima li svrhe da pokušate da sačuvate vezu, ili je najbolje da se okrenete na peti i odete.

Ako oboje smatrate da ima svrhe boriti se za vašu vezu, ako se slažete da među vama još ima ljubavi, pokušajte još jednom. Ali, ako donesete takvu odluku, jako je važno da ne pokušavate da umanjite odgovornost i krivicu vašeg partnera tako što ćete sve svaliti na tu "treću osobu".

Da biste mogli da se nadate zaceljivanju rana i novom početku za vas dvoje, morate biti iskreni jedno prema drugom. Ako se još volite, važni ste samo vas dvoje, i samo vas dvoje možete naći način da prebolite i nastavite dalje zajedno. Ta "treća osoba" sa tim više nema nikakve veze.

JEDINO što može da pomogne ako vas vara

Iznenadiće vas: Ovo je najčešća vrsta prevare

U vezi ste, ali ste ipak usamljeni?

Šta stvarno znači BEZUSLOVNA ljubav

Ona je ona prava

On je onaj pravi

Ljubav NE SME da bude ovakva

Povezano

Sve vesti