mondo.rs

Dan za "ATP klasik": Novak između Rodžera i 100. titule

Autor:

Dva velikana svetskog tenisa sastaće se 47. put danas u "Bersiju" u borbi za finale Mastersa koji je Srbin osvajao četiri puta, a Švajcarac jednom.

Novak Đoković i Rodžer Federer predstavljaju dvojicu tenisera, koji su uz Rafaela Nadala obeležili poslednjih 15 godina na ATP turu.

Mnogih ih smatraju najboljima svih vremena i za sada je, po tom pitanju, Federer kao najstariji u blagoj prednost u odnosu na Srbina i Španca, iako protiv obojice ima negativan skor.

Nije ni mali broj ljubitelja tenisa koji više cene Đokovića i smatraju da će duže trajati i da će prestići Rafu i Rodžera po broju titula. Federer ih ima 99 i nalazi se na dva koraka od jubilarne, 100.

Očekuje ga arhi-rival iz Beograda, protiv kog ima skor 22:24 i kog je eliminisao jednom u poslednjih osam duela!

Budite uz Mondo, pratićemo "ATP klasik" uživo...

FEDERER: NEMAM ŠTA DA IZGUBIM

U polufinalu Pariza Srbin i Švajcarac imaće 47. okršaj na terenu. Na početku tog rivaliteta Federer je bio daleko uspešniji, ali, kako su godine prolazile i Novak sazrevao, samim tim i unapređivao svoju igru, pobede su sve češće išle u ruke najboljeg srpskog i svetskog tenisera.

Poslednjih godina Đoković je praktično uspostavio dominaciju protiv Federera. Šest godina mlađi Beograđanin je od poslednjih deset mečeva dobio sedam.

Duel u "Bersiju" počinje u 16.30.

Đoković je u četvrtfinalu savladao Marina Čilića 3:6, 6:2, 6:3, dok je Federer bio bolji od Keija Nišikorija 6:4, 6:4.

Švajcarac je optimista pred današnji meč.

"Želim da odigram dobro. Pokušaću da pobedim, znam da je on u fantastičnoj seriji i biće veoma teško. Ali nemam šta da izgubim, i ja volim ovu vrstu podloge, kao i igranje u dvorani. Spreman sam da nešto učinim, ali jasno je da moram da igram mnogo dobrog tenisa jer su to pitanja koja vam Novak postavlja. Nije samo da pogodim koji servis ili ritern, on će mi postavljati ‘pitanja’ konstantno jer se brani izuzetno dobro. Veoma dobro napada, a trenutno servira konstantno. Biće baš teško", ocenio je Federer.
Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.