Beta

Preminuo novinar Branko Vićentijević Džane

Autor:

Novinar Branko Vićentijević - Džane (69), dugogodišnji urednik Radio Valjeva, Revije "Kolubara" i dugogodišnji dopisnik agencije Beta, preminuo je nakon kraćeg bolovanja, prenosi portal Kolubarske.

0
A- A A+
crkva sveća sveće spc Foto: Mondo/Goran Sivački


Novinarsku karijeru je počeo 1974. najpre u Radio Valjevu, a potom u nedeljniku Napred.

U mladosti je izveštavao o važnim sportskim zbivanjima za novine širom bivše Jugoslavije, kao što su beogradski Sport, zagrebačke Sportske novosti, ljubljansko Delo, sportska Nova Makedonija, prištinska Rilindija, podgorička Pobjeda, novosadski Dnevnik, osječki Glas Slavonije.

Branko Vićentijević Džane je dugogodišnji glavni i odgovorni urednik Radio Valjeva, od 1996. urednik tek pokrenute Revije "Valjevac" kasnije Revije "Kolubara", a na portalu Kolubarske.rs je od osnivanja 2014. godine bio novinar i sportski urednik.

Vićentijević je bio dopisnik Borbe, Naše borbe, Glasa javnosti, Danasa i dugogodišnji dopisnik agencije Beta.

Dobitnik je više nagrada na godišnjim festivalima lokalnih radio stanica Srbije, a 1981. godine dobitnik glavne nagrade tog festivala.

Bio je izlagan rizicima i pretnjama, ali je zauzvrat bio uvažavan među kolegama, ne samo u Valjevu, što je i potvrđeno prestižnom godišnjom nagradom "Pavle Ćirović" Asocijacije Lokal pres.

Kolubarske.rs podseća da kada su Džana kolege i najbliži saradnici 2011. godine predložil za Nagradu grada Valjeva, napisali su: "Ukoliko jedanput bude pravljen antologijski izbor onoga najboljeg što su novinari Valjeva ostvarili, jedno od dostojnih mesta njemu će pripasti".

U braku sa Brankom (rođenom Kostadinović), diplomiranim farmaceutom, ima kćerku Katarinu i sina Mladena.

Komemoracija povodom smrti Branka Vićentijevića Džana održaće se u ponedeljak u 12.30 časova u svečanoj sali Valjevske gimazije.

Sahrana je istog dana u 15 časova na Novom groblju u Valjevu, a opelo počinje pola sata ranije.

Povezano

Sve vesti