MONDOPop: Džek Bauer zauvek!

Autor:

Serija koja je postavila standarde "vrhunca" televizije izazvala je nezapamćenu famu, a Jelena Đurović vas na godišnjicu premijere podseća na "Dvadesetčetvorku".

7
A- A A+

Izvor: MONDO

Pre 17 godina, 6. novembra 2001. godine na kanalu FOX premijerno je prikazana serija "24". Ovaj datum je početak onoga što se danas smatra za zlatno doba televizije tzv. "peak TV".

Tada velika filmska zvezda Kifer Saterlend prihvatio je ulogu brutalnog, pametnog i impulsivnog agenta Džeka Bauera i "spustio" se sa velikog platna na televizijski medij. Nezabeležena fama i popularnost pratila je "Dvadesetčetvorku" a forma je takođe bila potpuno inovativna - svaka epizoda bila je tretirana kao realno vreme, jedan sat u dugom i nemogućem danu agenta Bauera.

Šest sezona kasnije Kifer se povukao, sada igra u popularnoj seriji "Designated survivor" a producent Hauard Gordon je kasnije napravio još jedan TV blokbaster – "Homeland".

Serija i lik Bauera su bili citirani u Beloj kući, postali su opšte mesto popularne kulture a čak se i Slavoj Žižek pozabavio fenomenom "24" u kolumni u renomiranom "Gardijanu".

Da li ste gledali ovu legendarnu seriju?

MondoPOP pratite na Instagramu @mondo_pop a tamo vas svakog dana čekaju sveže vesti iz sveta filma, kao i fotke starog i novog Holivuda.

Povezano

Sve vesti