MONDO/Agencije

Finale Kopa Libertadores bez gostujućih navijača

Dvomeč "Superklasika" između Boke Juniors i River Plate igraće se bez navijača gostujućih timova

0
A- A A+

Najveći argentinski klubovi Boka Juniors i River Plata boriće se u dvomeču za titulu kontinentalnog šampiona.

Prvi meč finala Kopa Libertadores biće odigran 10. novembra u Buenos Ajresu, kojem će domaćin biti Boka, a revanš je zakazan dve nedelje kasnije, 24. novembra, na stadionu Rivera.

Na oba ta meča neće biti gostujućih navijača.

Tu odluku doneli su predstavnici klubova, samo nekoliko dana nakon što je predsednik Argentine Maurisio Makri izjavio da će biti drugačije.

Ta odluka Makrija bila je u suprotnosti sa zabranom prisustva gostujućih navijača u argentinskom fudbalu, koja je na snazi od 2013. godine i čiji je cilj smanjenje nasilja.

Makri je prošle nedelje izjavio da će to biti istorijska utakmica i prilika da Argentinci pokažu da se fudbal može igrati u miru.

Predsednik Argentine se, međutim, kasnije povukao i odluku o tome prepustio klubovima, a Boka i River su odličili da gostujućih navijača ipak neće biti.Biće to prvi put u istoriji da se dva najveća argentinska kluba bore za najznačajniji klupski trofej u Južnoj Americi.

Boka je kontinentalni šampion bila šest puta, poslednji trofej podignut je 2007, a River triput, poslednji put još 1996. godine.

Povezano

Sve vesti