MONDO/Tanjug

"Gomila naoružanih migranata na granici BiH i Hrvatske"

Autor:

Na granicama Bosne i Hercegovine s Hrvatskom više od 20.000 migranata, koji su delom naoružani, nada se šansi za prolazak ka centralnoj Evropi, tvrde eksperti Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije.

12
A- A A+

Bečki tabloid "Kronen cajtung" prenosi da, prema aktuelnim informacijama oficira za vezu, na bosansko-hrvatskoj granici neposredno predstoji pokušaj prodora najmanje 20.000 migranata u pravcu centralne Evrope.

"Hrvati se trude da to sami savladaju. Postavili su specijalne jedinice na tom delu granice. Međutim, postoji razvoj situacije koji daje povod za brigu. Sada dolaze drugi, koji nemaju više porodicu, nema gotovo nikako žena.Čak 95 odsto migranata koji žele da prodru su mladi muškarci, koji su gotovo svi naoružani noževima", navode analitičare sektora za migraciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Oni prenose da je već jedan granični policajaca izboden.

Među migrantima koji čekaju u Bosni nema više Sirijaca i najveći deo dolazi iz Pakistana, Irana, Alžira, Maroka, kojim je destinacija Nemačka, kao i skandinavske zemlje, navode iz Ministarstva i dodaju da Austrija zbog "lošeg glasa" više nije popularni cilj.

Povezano

Sve vesti