Tanjug

"A Tači neka nazdravlja sa Kurcem"

Autor:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da velike zemlje vrše pritisak da Kosovo uđe u Interpol, ali da to nije dovoljno i da treba sačekati glasanje.

45
A- A A+
kurc,tači,kosovo,austrija Foto: Beta/AP Photo/ Visar Kryeziu


Dačić je na konferenciji za novinare s ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora, koja je danas povukla priznanje Kosova, rekao da Kosovo ne želi u Interpol da bi se borili protiv kriminala, već da bi se pokazalo da je nezavisna država i da ima podršku međunarodne zajednice.

"Da budem ciničan, gotovo celo rukovodstvo Kosova je već u Interpolu-na poternicama", rekao je šef srpske diplomatije.

Dačić je naveo da će biti teško i da velike zemlje vrše pritisak, ali da treba sačekati glasanje, budući da će, na primer, Unija Komora glasati protiv Kosova u Interpolu, iako se nalaze na kosovskoj listi država koje će glasati za.

"Oni žive u oblacima, na lažnoj slici koliko ih zemalja priznaje", rekao je Dačić i dodao da, ako ne veruju notama o povlačenju priznanja koje Srbija dobija, to provere na glasanju, a prvo će biti za Interpol.

Izvor: Tanjug

Kurc i Haradinaj slavili u Prištini!?

Ministar je rekao i da Austrija hoće da glasa za Kosovo u Interpolu, što je kancelar Sebastijan Kurc i rekao u Prištini, ali da ne žele da im da viznu liberalizaciju "jer će onda doći kod njih".

HLADAN TUŠ Prištini!

"Iz aviona se vidi kakav je njihov interes. Vidim da je (austrijski kancelar) Sebastijan Kurc dizao čase i šampanjac sa Tačijem vezano za prijem Kosova u Interpol...Videćemo", rekao je Dačić.

On je rekao da je Zapad obećao članstvo u Interpolu Kosovu, ali da treba sačekati glasanje, navodeći da Beograd radi sa svojim prijateljima ne protiv Kosova, već protiv toga da se priznaje status pre dijaloga.

"A Tači neka ponovo nazdravlja sa Kurcem, videćemo ko će poslednji da nazdravlja", rekao je Dačić.

Povezano

Sve vesti