Kajri raspalio po lopti, pa po Mareju

Autor:

Kako je lopta kojom je plejmejker Denvera postavio rekord karijere završila na tribinama...

Kajri raspalio po lopti, pa po Mareju Foto: AP/David Zalubowski

U NBA ligi je tradicija da igrač koji na određenoj utakmici uradi nešto važno, ima pravo da loptu kojom se igralo ponese kući za uspomenu.

Džamal Marej, koji je u meču Denver - Boston 115:107 postavio lični rekord sa 48 poena, nije imao to zadovoljstvo.

Razlog? Nekorektnim potezom je stao "na žulj" plejmejkeru Bostona Kajriju Irvingu, koji je prvo odbio da preda loptu pomoćnom treneru Nagetsa, a zatim ju je degažirao daleko na tribine.

Zbog toga ga je liga kaznila sa 25.000 dolara.

"U košarci postoje tradicija i poštovanje, koje on nije pokazao. Moraš uvek da respektuješ protivnika, a ja sam to doživeo kao znak nepoštovanja. Zato je lopta sa njegovog meča karijere otišla u publiku", osvrnuo se Irving na Marejov šut u poslednjem sekundu, kojim je pokušao da prebaci granicu 50 postignutih poena.

"OK, pobedio si, sve je odlučeno, odigrao si sjajno, imao si utakmicu svog života i onda uradiš tako nešto... pohlepno i nezrelo. Razumem da je 50 poena posebno dostignuće, ali onda nije trebalo da čeka kraj, kada su svi igrači već stali. Videćemo se ponovo", preteći je dodao Irving.


Revanš u Bostonu na programu je tek 18. marta, ali ne treba sumnjati da će popularni "Uncle Drew" biti posebno motivisan.

Marej, koji ima 21 godinu i ovo mu je treća sezona u ligi, izjavio je da su ga u datom trenutku "ponele emocije", ali da nije želeo da uvredi nikoga u timu Seltiksa, s obzirom na to da "lično poznaje polovinu momaka".

Povezano

Sve vesti