Kako će raditi prodavnice i pijace na Dan primirja

Autor:

Na Dan primirja - 11. i 12. novembra, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost radiće u skladu s odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine u Beogradu, kojom se uređuje radno vreme.

7
A- A A+
ilustracija Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek ilustracija

  U nedelju, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugo) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

U ponedeljak, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugo) moraju da rade, takođe, najmanje od 9 do 12 sati.

Nespecijalizovani trgovinski objekti, u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana, i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Slavimo Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti, koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju svoju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika, saopštio je Beoinfo.

Svi trgovinski i zanatski objekti na dan državnog praznika, preciznije 11. i 12. novembra, mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od navedenog radnog vremena, ističe se u saopštenju.

Radno vreme pijaca

Zelene pijace u nedelju, 11. novembra, radiće od 06 do 19 časova, a u ponedeljak 12. novembra od 06 do 13 časova.

Garaža na pijaci "Zeleni venac": 11. i 12. novembra radiće po redovnom poslovnom radnom vremenu od 06 do 21 čas.

Otvoreni tržni centar - Novi Beograd (popularni Buvljak): u nedelju, 11. novembra će raditi od 08 do 16 časova, dok u ponedeljak 12. novembra pijaca neće raditi.

Dušanovac-prodaja iz vozila: u nedelju 11. i u ponedeljak 12. novembra obavljaće se po poslovnom radnom vremenu od 22 do 06 časova.

"Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom - Miljakovac": u nedelju, 11. novembra će raditi od 06 do 19 časova, dok u ponedeljak 12. novembra pijaca neće raditi.

Tržni centar "Krnjača" (cvetna pijaca): radiće u poslovnom radnom vremenu 11. novembra od 11 do 19 časova, dok u ponedeljak 12. novembra u periodu od 11 do 08 časova narednog dana, saopštilo je JKP Beogradske pijace.

Povezano

Sve vesti