mondo.rs

Sterling nije Fauler, pa je izvinjenje OK

Autor:

"Imao sam loptu i ne znam šta se desilo kasnije", rekao je mladi Englez, nakon što je sapleo sam sebe i dobio jedanaesterac.

Sterling nije Fauler, pa je izvinjenje OK Foto: YouTube sceenshot

Izvinjenje je na mestu, jer...

Rahim Sterling samo je jedan u nizu fudbalera koji nisu Robi Fauler, pa da otrče kod sudije i traže da poništi tek dosuđeni penal nad njim - jer nije postojao.

Za one mlađe, evo podsećanja kako se postaje fudbalska legenda.

Izvor: YouTubeOvako, ostaće dilema da li je mladi fudbaler Mančester sitija namerno ili ne zapeo o busen i obmanuo kompletan tim sudija na čelu sa Viktorom Kasaijem.

Mađar je dva puta pokazao na belu tačku u utakmici završenoj pobedom Mančester sitija od 6:0, ali je u prvom planu ostao trenutak iz 24. minuta. Sterling se sam spotakao u prodoru ka golu pri rezultatu 1:0, omogućio Gabrijelu Žezusu da postigne pogodak sa 11 metara i, u isto vreme, još jednom uzburkao ostrvsku javnost.

EKSKLUZIVNO: GOLOVI LIGE ŠAMPIONA NA MONDU

Izvor: TV Arenasport/MondoDok se diskutovalo o tome da li je reprezentativac Engleske, po ugledu na legendarnog napadača Liverpula i Manečester sitija, Faulera, trebalo sam da traži od Kasaija da promeni odluku i tako pokaže fer plej i viteštvo - on se oglasio izjavom u kojoj se izvinio i priznao da nije osetio kontakt sa drugim igračem.


"Imao sam loptu i ne znam šta se desilo kasnije. Pao sam i okrenuo se... Nisam osetio kontakt, moja je greška. Udario sam u podlogu i pao. Izvinjavam se sudiji i Šahtjoru", rekao je Sterling za "BT Sport".

Na Strelingove reči nadovezao se menadžer Pep Gvardiola izjavom da je jasno da nije bio penal i da je zato neophodan VAR u elitnom takmičenju.

Dva pogotka sa "Etihada", onaj Sterlingov iz 49. i Rijada Mahreza iz 84. minuta, UEFA je uvrstila u izbor za gol nedelje u Ligi šampiona. Konkurenciju im pravi pogodak Milana Pavkova iz 29. minuta utakmice Crvena zvezda - Liverpul.

Sve ove golove možete pogledati ekskluzivno na našem portalu, kao i glasati na sajtu UEFA.

Povezano

Sve vesti