Tramvaj preko Mosta na Adi od juna 2019.

Autor:

Tramvaji će preko Mosta na Adi u Beogradu početi da saobraćaju od juna naredne godine, najavljuju gradski oci.

2
A- A A+
tramvaj, tramvaji, savski most, tramvajski most, mostovi, reka sava, gsp, gradski prevoz Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na postavljaju tramvajskih šina na Mostu preko Ade i najavio da će taj vid saobraćaja početi da funkcioniše od juna naredne godine.

Tramvajskim saobraćajem će na taj način biti povezani Banovo brdo, odnosno Čukarica i Rakovica sa Novim Beogradom.  

Priča o beogradskim tramvajima (FOTO, VIDEO)

Vrednost radova je gotovo dve milijarde dinara, a finansira ih Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.

Naveo da je veoma važno da se ovaj posao završi u roku jer od njega zavisi i realizacija drugih planiranih projekata.

Završetkom radova na postavljanju tramvajske pruge preko Mosta na Adi stvoriće se uslovi da od juna sledeće godine počnu radovi na izmeštanju Starog savskog mosta i izgradnji novog i Most na Adi će biti skoro potpuno u funkciji, rekao je Vesić.

Da bi bio potpuno u funkciji neophodno je da se, između ostalog, završe i pristupne saobraćajnice iz Bulevara patrijarha Pavla, rekao je Vesić i podsetio da se trenutno izvode radovi na izmeštanju korita Topčiderske reke što je neophodno kako bi Bulevar Patrijarha Pavla bio proširen.

"Od sledeće godine ćemo raditi i same pristupne saobraćajnice iz Bulevara Patrijarha Pavla tako da oni koji silaze sa Mosta na Adi i idu prema Rakovici više neće imati ovaj privremeni silazak već će koristiti pravi silazak koji će omogućiti da se Rakovica, a kasnije i Vidikovac, spoje sa Mostom na Adi, odnosno sa Novim Beogradom", rekao je Vesić.

Povezano

Sve vesti