Istorija na dlanu! (VIDEO)

Autor:

Pogledajte izložbu "Prvi svetski rat u minijaturi" u Galeriji nauke i tehnike SANU!

0
A- A A+

Izložba "Prvi svetski rat u minijaturi" otvorena je u četvrtak u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti.

Maketarski klub "Oluj" i Beogradski maketarski klub, u saradnji sa SANU, predstavljaju izložbu povodom stogodišnjice primirja u Velikom ratu.

Iz tog perioda, zbog burnih istorijskih dešavanja, nisu sačuvani brojni eksponati, pa je izložba maketa jedinstvena prilika da neke od do tada neviđenih tehnoloških dostignuća vidite uživo, u veličini koja staje na dlan.

Izložba je namenjena širokoj publici, deci školskog uzrasta, zaljubljenicima u vizuelnu umetnost, minijaturu i istoriju.

Izložba "Prvi svetski rat u minijaturi" sastoji se od više od 80 maketa borbenih sredstava iz Prvog svetskog rata, autentičnih prikaza kopija aviona, vozila, brodova, figura, diorama i vinjeta, zatim nekolicine predmeta iz epohe.

Izvor: MONDO

Pored maketa, deo izložbe su i štampani panoi, koji slikaju dodatnu sliku o tom periodu, otkrivajući detalje o događajima i tehnološkim inovacijama kroz crteže i fotografije, mape borbenih dejstava, isečke iz štampe i tekstove.

Izložba traje do 29. novembra.

DANI SLOBODE: Beograd slavi dva važna datuma

Povezano

Sve vesti