Cedevita sada dovodi domaće - i to dvojicu

Autor:

Šampion Hrvatske angažovaće dvojicu pojačanja. Bivšeg i sadašnjeg reprezentativca.

Cedevita sada dovodi domaće - i to dvojicu Foto: MN Press

Nakon burnog leta, u kojem je dovela niz inostranih košarkaša, Cedevita je loše počela sezonu, pa napravila radikalne promene i okrenula se domaćim rešenjima. Doduše, nakon povratka Džejkoba Pulena.

Narednih dana prvak Hrvatske mogao bi da ozvaniči saradnju sa iskusnim krilnim centrom Markom Banićem (34 godine), kao i sa aktuelnim reprezentativcem, bekom Jakovom Mustapićem (24).

Banić je nekadašnji član "A" selekcije Hrvatske (2007, 2008, 2009), a ovdašnjoj javnosti je poznat i po tome što je tokom 16 godina duge internacionalne karijere igrao u Evroligi za Bilbao, Albu i UNIKS. Prošle sezone je bio član Karšijake.

Zajedno sa njim, opremu Cedevite mogao bi da ponovo zaduži i Mustapić, nekadašnji đak tog kluba, koji je početkom ove sezone dovođen u vezu i sa Olimpijom. On je bio član juniorske generacije koja je 2012. osvojila juniorski Eurobasket, a njegovi "klasići" iz juniorskih dana su sada NBA igrači, Dario Šarić, Mario Hezonja, kao i Karlo Žganec, Dominik Mavra...

Banićev i Mustapićev dolazak za sada je najavljen samo u hrvatskim medijima i biće jedan u niz kadrovskih promena, na koje je Cedevita već navikla javnost.

Posle odlaska sportskog direktora Mateja Mamića, predsednika Mladena Vebera, trenera Sita Alonsa, kao i najavljenog rastanka sa Džošom Madžetom i Augustom Limom, rukovodstvo prvaka Hrvatske postavilo je na mesto šefa struke Slavena Rimca.

Potom je praktično krenulo ispočetka, počev od utakmice protiv Budućnosti, u kojoj se još jednom videlo da se malo letos angažovanih novajlija može nazvati pojačanjima.

Ovog vikenda, Rimčev sastav dočekaće Igokeu, u subotu od 21 čas (TV Arena sport).

Povezano

Sve vesti