Džikić: Svima nam nije lako

Autor:

"Igrači su svesni očekivanja, pritiska... 'Ružni' trenuci su takođe deo sporta", rekao je trener Budućnosti posle poraza u "Morači".

Džikić: Svima nam nije lako Foto: MONDO/Filip Filipović

Budućnost je počela povratničku evroligašku sezonu skorom 0-6, jer je u petak u "Morači" pobedio i Žalgiris.

Ekipa Aleksandra Džikića ostajala je bez rešenja i energije dok se meč bližio kraju, a deo navijača je u podgoričkoj dvorani zvižducima pokazao nezadovoljstvo, pre svega prema igri Erla Klarka.

Posle meča, trener Budućnosti rekao je da razume zvižduke, uz objašnjenje da to nije ništa neuobičajeno.

"Nije prijatno. Razumem da su očekivanja velika, da narod nije zadovoljan, to je možda normalno. To je deo sporta, isto. Lepi i nazovi 'ružni' trenuci. Gore-dole, to je normalna stvar", rekao je Džikić na konferenciji za novinare.

"Klark najbolje zna kako mu je"

Na opasku da je nezadovoljstvo navijača najviše osetio Erl Klark, trener Budućnosti je rekao: "On najbolje zna koliko mu je teško".

Uz čestitke Žalgirusu, on je objasnio da su osnovni razlozi poraza nekonstantni odgovori na agresiju gostiju, kao i pad koncentracije posle grešaka i promašaja.

Na konstataciju da se u igri pojedinih njegovih igrača vidi nesigurnost, pa i strah, Džikić je potvrdno klimnuo glavom.

"Da, to se dobro vidi. Pokušavamo da ih zaštitimo od svega, koliko moženo, ali svesni su oni svega. Svesni su očekivanja, svesni su pritiska i nije im lako. Stvarno im nije lako. Svima nama nije lako", objasnio je on.

Budućnost će naredni meč igrati u Baru, protiv Mornara u derbiju sedmog kola ABA lige.

"To je velika utakmica i za njih i za nas, lokalni derbi. Biće motivisani i moramo i mi da budemo motivisani. Da će da bude lako - neće. Doveli su (Bobija) Brauna, a on je igrač koji mislim da može da prikaže dosta u njihovom načinu igre. Da li odmah na početku ili će mu biti potrebno vreme - zavisi. Uspeh na tom meču povezan je sa odbrambenim zadacima", rekao je Džikić na kraju konferencije.

Povezano

Sve vesti