Konji opet jure u Starčevu

Posle pet godina, trkački dan u Starčevu, nadomak Pančeva, u nedelju, 11. novembra.

1
A- A A+
hipodrom, trke konja, konjičke trke, konji, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

  Da entuzijazam često može da pomeri granice potvrdilo se i u Starčevu, mestašcu nadomak Pančeva.

Ljubav prema konjima i konjičkom sportu pobedila je teška vremena. U Starčevu, mestašcu nadomak Pančeva, entuzijazam je pomerio granice, pa će tako, posle pet godina pauze, na lokalnom hipodromu biti organizovan trkački dan u nedelju, 11. novembra.

"Bili smo baš uporni i odlučni u nameri da oživimo nešto što je u srećnija vremena bilo zaista
lepa tradicija našeg mesta, ali i šire okoline",  srećan je predsednik Konjičkog kluba Starčevac Goran Stamenković.

"Imamo sreću da je naša upornost nagrađena i lepim vremenom u novembru i iskreno se nadamo lepoj poseti ljubitelja konja".

Bilo je nekada, prisećaju se meštani Starčeva, publike na trkama više nego na fudbalskim utakmicama. Jer, KK Starčevac može da se pohvali istorijom dugom vše od pola veka tokom kojih je organizovao više od 150 kasačkih izazova. Ovog puta, na programu će biti četiri kasačke trke uz učešće 32 grla iz cele Srbije.

"Moram da naglasim da smo zaista imali podršku sponzora iz našeg najbližeg okruženja, mnogi su se javili da pomognu na način koji je bio moguć i prihvatljiv. Presudnu ulogu za oživljavanje trke u Starčevu odigrao je naš generalni pokrovitelj, Grad Pančevo. Iskreno nas je obradovala podrška koju smo dobijali, naš trud sada je dobio nagradu. Ostalo je da se sve to ukrasi lepim trkačkim danom, uzbudljivim trkama i zadovoljstvom za posetioce", dodao je Stamenković.

Po tradiciji, Starčevci nazive trka daju po svojim nekada istaknutim članovima. Tako će publika u nedelju gledati kasače u tri memorijalne trke posvećene dr Jovi Radovanoviću, Krsti Vasiću i Zdravku Angelinu, a četvrta trka nosi naziv Grada Pančeva.

Program u Starčevu, u nedelju 11. novembra, počinje u 13 sati.

Povezano

Sve vesti